Magasabb növekedés az OECD országokban

Vágólapra másolva!
A harmadik negyedben 0,9 százalékra gyorsult az OECD-országokban a hazai össztermék növekedése az előző negyedhez képest - közölte a szervezet Párizsban. Az első és második negyedben 06-06 százalékkal nőtt az OECD országok gazdasága, az azt megelőző negyedévekhez képest.
Vágólapra másolva!

Éves összevetésben - a tavalyi harmadik negyedhez képest - az OECD-országok növekedése 2,9 százalék volt, a második negyed 2,5 százaléka után. Összehasonlításképp: az euróövezetben a harmadik negyedben 0,7 százalékos volt a növekedés, a második negyed 0,3 százalékát követően, éves összevetésben az emelkedés 2,6 százalék volt a harmadik negyedben, 2,5 százalék a másodikban.

A magyar bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben 1 százalékkal, a naptári hatás kiszűrésével 1,1 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva. A GDP 2007 második negyedévében 1,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, az első félévben a gazdasági növekedés mértéke a naptári hatás kiszűrésével és azt figyelembe véve egyaránt 1,9 százalék volt.