Magyarországra járnak vásárolni a szomszédok

Vágólapra másolva!
Véget ért az az idő, amikor még a magyarok jártak Szlovákiába olcsóbban bevásárolni. Mára a szlovákok intézik előszeretettel nálunk és Ausztriában a nagyobb beszerzéseket, itt éri meg a legjobban, eltekintve az égetett szeszektől.
Vágólapra másolva!

Néhány évvel ezelőtt egy tank benzinen ezer forintot takaríthattak meg a Szlovákiában tankolók, a sör a felébe került. Ma már azonban a magyaroknak jobb, ha helyben maradnak - főként ha a benzinköltséggel is számolnak. A hazai árak ugyanis - a napi fogyasztási cikkek terén - verik a határon túliakat - írja a Népszabadság.

Parndorfba már csak az akciós termékek miatt érdemes átruccanni a négy szupermarketbe. A ruhanemű ára megegyezik a hazaival, de nagyobb a választék, mondják azok, akik a határ túloldaláról öltözködnek. Az ünnepek közeledtével egyre többen mennek át játékokat vásárolni a bőséges kínálat és az alacsonyabb ár miatt.

Győrben egy éve nyílt meg a régió legnagyobb bevásárlóközpontja, amelynek felmérése szerint a hétvégi vásárlók közül minden ötödik Szlovákiából érkezik. Ők elsősorban elektronikai cikkeket és ruházati terméket vásárolnak Magyarországon- olvasható a Népszabadságban.