Írek szoktatnák le a magyarokat a cigiről

Vágólapra másolva!
A felnőtt magyar lakosságának 30 százaléka dohányzik és szeretne leszokni is; a potenciális piac hatalmas, több mint kétmilliós is lehet. Erre a piacra szeretne még idén betörni a szegmens legnagyobb vállalata, az ír I Quit Smoking (IQS) International Ltd.
Vágólapra másolva!

A franchise-jogokat megvásárló IQS Hungary Kft. a tervek szerint még decemberben megkezdi működését - mondta Tóth János cégtulajdonos-ügyvezető a Világgazdaságnak. A vállalkozás az egész országra kiterjedő hálózatot szeretne kiépíteni; a terjeszkedést franchise-rendszerben képzelik el. A 14 millió forint jegyzett tőkével megalakult cég opciós jogot szerzett a tevékenység Romániára, valamint Szlovákiára való kiterjesztésére is. A külföldi expanzió - a kedvező magyar tapasztalatok után - a jövő év elejére-közepére várható.

A cigarettázásról való leszoktatás hatalmas üzletté fejlődött. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) felmérései szerint a világ népességének harmada, mintegy kétmilliárd ember dohányzik, s 60 százalékuk már megpróbált leszokni. Ez 1,2 milliárd fős globális piacot jelent.

A 2001 óta létező IQS International Ltd. mára a világ több mint negyven országában jelen van, számításaik szerint eddig közel 300 ezer embert szabadítottak meg káros szenvedélyüktől. Módszerük - amelynek lényege a fülcimpán található reflexol egyénre szabott stimulálása - eredményessége meghaladja a 85 százalékot.