Tapogatós laptop a Delltől

Vágólapra másolva!
Az iPhone-hoz hasonlóan egyszerre több ujjal is lehet tapogatni a Dell legújabb, Latitude XT jelzésű noteszgépét. A cég egy iMachez hasonló, monitorral egybeépített PC-t is bemutatott.
Vágólapra másolva!

A 12,1 colos átlójú multitouch képernyővel felvértezett noteszgépet a cég első embere, Michael Dell mutatta be a San Francisco-i Oracle Openworld konferencián. A társaság új, Latitude XT márjkajelzésű laptopja extra vékony kivitelben készül, LCD-jét pedig ki lehet fordítani. A masina újítása abban rejlik, hogy a hagyományos éritnőképernyős típusoktól eltérően az új modell megjelenítőjét egyszerre több ujjal is meg lehet érinteni.


A Latitude XT bemutatója

Bár arról egyelőre nincs információ, hogy milyen alkalmazások támogatják ezt a funkciót, a a bemutató során például öt ujjal festettek vele, illetve a monitoron papírnyomatokhoz hasonló formában megjelenő digitális fotók között turkált a cég munkatársa. A Latitude XT-ről egyelőre csak azt tudni, hogy kisfogyasztású, 1,2 gigahertzes processzor található benne, tömege pedig nagyjából másfél kilogramm. Azt egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni, a Dell csupán annyit közölt a gépről, hogy pár hónap múlva kerül majd a boltok polcaira.

Forrás: [origo]
Az iMacre hajazó XPS One

Egy másik, már megvehető újdonsággal is előrukkolt a Dell az XPS One asztali PC-k személyében. Ezek leginkább az Apple iMacjére hasonlító, 20 colos lapos képernyős monitorral egybeépített számítógépek, melyek jelenleg négyféle változatban kaphatóak: ezek közt gamereknek szánt erős grafikus kártyával, illetve házimozizáshoz optimális Blu-ray-lejátszós változat is található. Áruk nettó 1500-2400 dollár között van az Egyesült Államokban.