Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda válogatott november 19-én, Tatán megkezdte a közvetlen felkészülést a december 2-16-a közötti franciaországi világbajnokságra. A kéthetes edzőtáborozás félidejében, pénteken Dabason, szombaton Kiskunfélegyházán Montenegró ellen lép pályára.

A magyar keret összetételében két változás történt az októberben megnyert Pannon-kupához képest. Triffa Ágnes helyett a ferencvárosi kapus, Pastrovics Melinda, az anyai örömök elé néző irányító, Orbán Annamária helyett pedig a győri Temes Bernadett került be a 18 fős keretbe, melyből Németh András szövetségi kapitány a jövő héten jelöli ki a Franciaországba utazó 16 játékost.

A másfél éve alakult montenegrói együttes ellen még sohasem játszott a magyar válogatott, a csapat szinte teljesen a podgoricai Buducnost T-Mobile-ra épül, légiósként csupán a Spanyolországban játszó Andrea Mugosa (Leon) és Natasa Krnic (Bera Bera), illetve a Dániában szereplő, korábban szerb-montenegrói duó, Maja Savic (Slagelse), valamint Bojana Popovic (Viborg) jön számításba.

Mindkét mérkőzés képernyőre kerül, a pénteki találkozót a Sport1, a szombatit a Magyar Televízió m1 csatornája élőben közvetíti.

A program:
november 23. (péntek):
18.00: Magyarország - Montenegró (Dabas)

november 24. (szombat):
15.45: Magyarország - Montenegró (Kiskunfélegyháza)

A dabasi összecsapásra 1500 forintba kerülnek a jegyek (diákoknak, nyugdíjasoknak 1000 Ft), míg a kiskunfélegyházi összecsapásra 1000, 600 és 400 forintért váltható belépő.

A montenegrói keret:
kapusok:
Sonja Barjaktarovic, Dijana Radovic (Buducnost T-Mobile), Bobana Popovic (Petrol Bonus)
balszélsők: Maja Savic (Slagelse), Vinka Vlahovic, Biljana Pavicevic (Buducnost T-Mobile), Ivana Mujovic (Petrol Bonus)
jobbszélsők: Jovanka Radicevic, Radmila Miljanic (Buducnost T-Mobile)
beállósok: Dragica Milickovic-Orlandic, Djurdjica Djurovic (Buducnost T-Mobile), Maja Mickovic (Petrol Bonus)
átlövők: Bojana Popovic (Viborg), Marija Jovanovic, Ana Radovic, Andjela Dragutinovic, Ana Milacic, Jovana Jovovic, Milena Knezevic (Buducnost T-Mobile), Andrea Mugosa (Leon), Natasa Krnic (Bera Bera), Andjela Radovic (Niksic).

A csapat szövetségi kapitánya Nikola Petrovic, edzője, Tone Tiselj.