Vágólapra másolva!
Jobbnak tartja a jelenleg világelső Roger Federer játékát a sajátjánál Pete Sampras, a kilencvenes évek amerikai teniszfenoménja.

"Fénykoromban legyőzhetetlennek éreztem magam, ahogy most Roger is. De ő most sokkal inkább uralja a pályát, mint én annak idején. Túl fogja szárnyalni a 14 Grand Slam-trófeából álló rekordomat, és akár 18-ig is eljuthat. Roger minden csúcsot meg fog dönteni" - jelentette ki a 2003-ban visszavonult klasszis, aki svájci "utódjával" három meccsből álló bemutató körúton vesz részt a Távol-Keleten.

A 2-0-ra vezető Federer szokásos szerénységével fogadta a dicsérő szavakat a harmadik összecsapást megelőző, makaói sajtótájékoztatón: "Gyerekkoromban Pete volt a példaképem, úgyhogy óriási megtiszteltetés ellene játszani. Néhány napja együtt utazunk a turné helyszíneire, és sokat mesélt pályafutásának csúcs- és mélypontjairól."

Egy kínai riporter arról faggatta a 12 GS-serlegnél tartó Federert, hogy a pekingi olimpiai aranyérem vagy a még hiányzó Roland Garros-diadal fontosabb-e számára. A bázeli zseni elgondolkodott a válaszon, a Párizsban ugyancsak eredménytelen Sampras azonban közbevágott: "Én a francia bajnoki címet választanám."