Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség - mivel nincs a tények ismeretének birtokában - jelenleg nem kíván állást foglalni az olimpiai bajnok Kósz Zoltán ügyében.

A szövetség hétfői közleménye szerint az elnökség éppen ezért megvárja, amíg az illetékes hatóságok lezárják a vizsgálatot. Amint ez megtörténik, a testület legközelebbi, december 13-i ülésén napirendre tűzi Kósznak, a női válogatott edzőjének a közvéleményben nagy visszhangot kiváltó esetét.

Az ötkarikás aranyérmes kapus - a világbajnoki bronzérmes Petőváry Zsolttal egyetemben - főszereplője volt annak az incidensnek, amely péntek hajnalban a budapesti Alagút utcában történt, s minek következményeként hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás.

Az igazoltatásra megállított gépkocsit a Sydneyben olimpiai bajnok, 40 éves Kósz vezette, ő és Petőváry (42) kezdett dulakodni a rendőrökkel. Az esetről péntek reggel több médiumban is felvételek jelentek meg, amelyeket egy szemközti ház lakója készített.

"Nagyon sajnálom a történteket. Aki ismer, tudja, hogy a személyiségemtől milyen idegenek az ilyen esetek" - állt abban a nyilatkozatban, amelyet Kósz Zoltán a személyével kapcsolatos médiareakciókra válaszul juttatott el péntek este a távirati irodához.

"Pénteken egy rendezvényről tartottunk haza a barátaimmal. A hét személyre levizsgáztatott autómban heten ültünk, a vezető én voltam. Megállítottak a rendőrök és az igazoltatást követően négy alkalommal megszondáztattak, mind a négy esetben negatív eredménnyel. Ennek ellenére úgy döntöttek, elvisznek vérvételre, amely ellen tiltakoztam a négy negatív szondaeredményre való tekintettel. Szóváltás alakult ki az utasaim, a rendőrök és köztem" - részletezte a történteket az olimpiai bajnok vízilabdakapus.