Vágólapra másolva!
A Pick Szeged a spanyol FC Barcelona, a szlovén Celje és a dán GOG Gudme csapatával került azonos csoportba a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a legjobb 16 között. A kvartettből az első helyezettek jutnak az elődöntőbe.

Az utóbbi időszakban rengeteget erősödő Tisza-partiaknak a papírforma alapján az ex-szegedi Nagy Lászlóval felálló FC Barcelonával kell megküzdeniük a négy közé kerülésért, de a Celje elleni meccsek is elég keménynek ígérkeznek.

A megreformált BL-ben először fordul elő, hogy a 16 között nem kieséses rendszerben, hanem négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. A mostani sorsolás előtt elvi szempont volt, hogy azonos nemzetiségűek ne kerüljenek azonos csoportba, és a 32 között azonos kvartettben lévők most elkerüljék egymást.

Ezt azonban nem lehetett maradéktalanul betartani, mert mind a négy spanyol alakulat megnyerte csoportját, és úgy lépett a 16 közé. Így fordulhatott elő, hogy a Szeged csoportjában ezúttal nincs német gárda, viszont a Barcelona ugyanúgy százszázalékos mérleggel zárt, mint a Szeged.

Összekerülvén a magyar bajnok visszavághat a Veszprém kiejtéséért a szlovén Celjének, míg a Gudme szintén legyőzhető. Kővári Árpád, a szegedi klub képviselője elmondta: jó, hogy nincs német a csoportban, viszont a Barcelona kimondottan erős csapat.

"Mivel csak egy továbbjutó van, ezért itt már nincs könnyű csoport. Csak abban az esetben lett volna kedvezőbb a sorsolás, ha a Barcelona helyett a Leónt vagy a Portland San Antoniót kapjuk" - mondta Kővári.

A Szeged valószínűleg Celjében kezd, majd fogadja a Gudmét és a Barcelonát. Ezt követően jön a gudmei kirándulás, majd érkezik a Celje. Bár még nem hivatalos, a Szeged gyaníthatóan Barcelonában fejezi be a középdöntőt.

A csoportok:
1. csoport: Ademar León (spanyol), THW Kiel (német), Csehovszki Medvegyi (orosz), Ivry (francia)
2. csoport: Ciudad Real (spanyol), Gummersbach (német), Velenje (szlovén), Montpellier (francia)
3. csoport: Portland San Antonio (spanyol), HSV Hamburg (német), Flensburgh-Handewitt (német), HC Zagreb (horvát)
4. csoport: PICK SZEGED, FC Barcelona (spanyol), Celje (szlovén), GOG Gudme (dán)

A játéknapok:
1. forduló: 2008. február 6-10. között
2. forduló: február 13-17. között
3. forduló: február 20-24. között
4. forduló: február 27.- március 2. között
5. forduló: március 5-9. között
6. forduló: március 12-16. között