Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője is csatlakozik azokhoz, akik szakmai támogatást nyújtanának az Angol Labdarúgó Szövetségnek (FA) az új szövetségi kapitány kiválasztásához.

"Egyértelmű, hogy igyekszem segíteni. Sokan szeretnének hozzájárulni a jó döntés meghozatalához, mivel nagyon fontos, hogy a megfelelő szakembert válasszuk ki, és a nemzeti együttes előrelépjen. Egyelőre senki nem beszélt velem a szövetségből és lehet, hogy nem is fog, de úgy vélem, nincs abban semmi rossz, ha adott esetben kikérik szakemberek véleményét" - fogalmazott Freguson.

Hasonlóan vélekedett előzőleg Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője, az FA pedig bejelentette, a futball jeles személyiségeivel is konzultál majd a döntés előtt.

Az angol válogatott éléről a múlt héten kellett távoznia Steve McClarennek annak nyomán, hogy csapata hazai pályán 3-2-re kikapott a horvát együttestől, ezzel pedig lemaradt a jövő évi osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságról.

Azóta különböző források a portugál José Mourinhót, az olasz Fabio Capellót és Marcello Lippit, a német Jürgen Klinsmannt, a holland Louis van Gaalt, valamint az északír Martin O'Neillt hozták összefüggésbe a poszttal.