Vágólapra másolva!
Ugyan 31-28-ra megnyerte a Dunaferr elleni bajnoki rangadót az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, az együttes nem lehet maradéktalanul boldog. A csapat válogatott beállósa, Gál Gyula ugyanis kézközépcsonttörést szenvedett, felépülése másfél hónapot vehet igénybe.

"A mérkőzés hevében észre sem vettem, hogy megsérültem, csak miután harmadik kisbüntetésem után kiküldtek a játékvezetők, akkor tűnt fel, hogy az egyik ujjam nem úgy áll, ahogy kellene. Dühömben, a másik kezemmel jókorát vágtam az ajtóba" - nyilatkozta Gál a veszprémi Naplónak.

A beállóst még csütörtökön este megoperálta dr. Mahunka Zsolt csapatorvos. "A decembert egész biztosan ki kell hagynom, de hogy az Európa-bajnoki szereplésem veszélybe került-e, még nem tudom. Beszéltem dr. Fazekas Dénes fizikoterapeutával, aki elmondta, léteznek olyan eljárások, amivel fel lehet gyorsítani a rehabilitációt. Nagyon bízom a gyors gyógyulásban" - nyilatkozta a megyei lapban Gál, akit pénteken már ki is engedtek a kórházból.

A veszprémi együttesben nem Gál az egyetlen sérült, hiszen a felkészülés során kidőlt Putics Barna is, akinek hiányát megérezte az együttes Mocsai Lajos szakvezető szerint.

"Sajnos a szezon során Putics sérülése meghatároznak bizonyult, súlyos csapásként élte meg sérülését a csapat, hiszen kiválóan játszott a felkészülési időszakban. Csak januárban kezdheti újra a munkát" - nyilatkozta az EHF honlapján.

Mocsai elmondta, látja a fényt az alagút végén: "Azt hiszem a csapatnak - s főleg a fiatal játékosoknak - el kell viselnie a a végjáték lélektani nyomását. Látjuk az irányt, s folytatjuk a nagy türelemmel járó munkát."