Vágólapra másolva!
Szerdán Nimes-ből áttette székhelyét Dijonba a magyar nőikézilabda-válogatott, amely este tréfás vetélkedővel, csütörtök délelőtt edzéssel hangolt a lengyelek elleni első középdöntő-mérkőzésre.

Pincési László helyszíni tudósítása Dijonból

A Palais des Sports környékén mindent elborítanak a nőikézilabda-világbajnokságot hirdető táblák és zászlók, aki Dijon városának északkeleti részére téved, már nem tudja eltéveszteni a csoportmérkőzések helyszínét. A csarnok szép nagy, s ahogy Bába Mihály, a csapat masszőre fogalmazott, emberközelibb is, hiszen a lelátó közelebb van a küzdőtérhez.

A magyar válogatott csütörtök délelőtt 10 órakor tartotta edzését, öröm volt látni a vidám lányokat. Mert a hangulattal nincs semmi probléma, a hírek szerint az utóbbi évek legjobb közössége jött össze. A Dijon külvárosában lévő szálláson a megérkezés estéjén Németh András szövetségi kapitány remek hangulatú vetélkedőt vezetett a lányoknak, amelyben a francia történelemnek is szerep jutott, de akadt olyan feladat is, amelyben képek alapján régi használati tárgyakat kellett felismerni.

A jókedv sugárzott a lányokon az edzésen is, de még a külső szemlélő is megállapíthatta, akadnak problémák. Mert ha egy nyugis, tét nélküli tréningen nem jönnek be a dolgok, akkor mi várható mérkőzésszituációban?

Németh András az edzés elején kitűzte a napi feladatot: a védekező csapatnak olyan ellenfél jutott, amely minden szituációból tüzel, erre kell felkészülni, ezt megakadályozni. Több-kevesebb sikerrel össze is jött - ha ez volt a lengyelek elleni főpróba, akkor reménykedhetünk, hogy este még jobb lesz a produkció.

Forrás: [origo]

Vérten Orsolya külön edzett, Ács Ildikó felügyelete mellett sérült lábát próbálta gyógyítgatni. Szántó András csapatvezető kérdésünkre elmondta, a Győr balszélsője lesz az egyik kimaradó, nem érdemes kockáztatni az esetleges rásérülést.

Forrás: [origo]

A dijoni program fél 3-kor a Románia-Korea mérkőzéssel kezdődik, utána azonban kétórás szünet van, s csak fél 7-től érkeznek a spanyolok és németek. Magyarország az esti programban meccsel Lengyelországgal.