Vágólapra másolva!
Összesorsolták az Egert és a Szegedet a férfi vízilabda LEN-kupa negyeddöntőjében.

A kontinentális szövetség (LEN) serlegéért kiírt sorozat Athénban elkészített párosítása szerint - derül ki a LEN honlapjának vasárnapi híréből - a négy közé jutásért zajló párharc első mérkőzését Szegeden vívja a két csapat várhatóan december 22-én, míg az egri visszavágó valószínű időpontja január 20.

A magyar együttesek szombaton biztosították helyüket a LEN-kupa legjobb nyolc gárdája között, miután az Eger a 14-9-es hazai sikert követően Nagyváradon, a román Oradea otthonában két góllal (14-12) veszített, a Szeged pedig az otthoni 12-9 után egyetlen találattal (8-7) kapott ki az olasz Catania vendégeként.

A magyar-magyar párviadal nagy küzdelmet ígér. Az egriek háza táján abban bíznak, hogy mivel a második meccs lesz náluk, előnyösebb helyzetben lesznek, míg a csongrádiak optimizmusukat arra alapozzák, hogy a bajnokságban, az őszi idény szegedi összecsapásán 10-8-ra legyűrték a hevesi alakulatot.

Amúgy mindkét fél sajnálja, hogy összekerültek, hiszen így egyiküknek már ebben a körben bizonyosan búcsúznia kell, a semleges szurkoló viszont annak örülhet, hogy egy magyar együttes egészen biztosan lesz a LEN-kupa legjobb négy gárdája között.