Vágólapra másolva!
Tommy Robredo adott ízelítőt tudásából a Sávolt Teniszakadémia ifjú növendékeinek vasárnap délután: a világranglistán tizedik spanyol játékos az egyik díszvendég lesz a II. KENÓ Nemzetközi Teniszgálán, melyet a Syma Sport- és Rendezvényközpontban rendeznek meg hétfőn 18 órától.

"Nagyon kemény esztendő volt az idei, tulajdonképpen a mostani tíz-tizenkét nap a pihenő számomra, azután újra kezdődik a nagy menetelés. Hétfőn Ivan Ljubiciccsal játszom egy bemutató mérkőzést, remélem, jó meccs lesz, már csak azért is, mert van vele némi elszámolni valóm" - mondta a 25 esztendős játékos, aki az idén két tornán, a metzin és a sopotin diadalmaskodott, emellett negyeddöntős volt a Roland Garroson, valamint az Australian Openen. "Természetesen az a célom, hogy jövőre is jól szerepeljek a Grand Slam-tornákon, valamint a pekingi olimpián, és benne legyek a top tízben. Persze az sem lenne rossz, ha újra az ötödik lennék, mint másfél évvel ezelőtt."

Robredo Sávolt Attilával is tréningezett. "Kiváló teniszező, régóta ismerjük egymást, versenyen egy alkalommal mérkőztünk: hét esztendeje Tommy győzött" - fogalmazott a három éve visszavonult Sávolt, aki Taróczy Balázs óta a legeredményesebb magyar játékos volt a világranglistát tekintve.

A közelmúlt két legjobb magyar férfi teniszezője, Noszály Sándor és Sávolt az Henri Leconte-Mansour Bahrami francia-iráni duóval veszi fel a küzdelmet a hétfői gálán.

Szávay Ágnes is edzett vasárnap este a Syma csarnokban: a világranglistán 19. helyezett magyar tehetség a rangsorban negyedik, a teniszvilág egyik szépségkirálynőjének tartott szerb Ana Ivanoviccsal csap össze a gálán. A meccs kétszettes lesz, ha ez nem dönt, akkor rövidítés következik.

Ivanovic és Ljubicic már úton vannak Budapestre, Leconte és Bahrami hétfőn érkezik.