Vágólapra másolva!
Nem nehéz kiválasztani a hétvége legkomolyabb párosításait a topligákban, mivel a Premier League-ben egymásnak feszül a négy nagy, vasárnap kora délután előbb a Liverpool-Manchester United találkozóra kerül sor, majd délután öttől a tea mellé az Arsenal-Chelsea rangadót szervírozzák a derék szigetországiak. A Bundesligában eldől, hogy ki lesz az őszi bajnok, ha a Bayern nem kap ki Berlinben, akkor féltávnál is élen marad, ha botlik, akkor viszont előzhet a Leverkusent fogadó Werder, és érdemes lesz figyelni a Cottbus ellen pályára lépő Huszti Szabolcsra, valamint a Hamburg ellen készülő Hajnal Tamásra is. A Serie A-ban a Lazio-Juventus összecsapás tűnik a legpikánsabbnak, míg spanyolhonban szombat este a Valencia és a Barcelona méri össze erejét a forduló rangadóján.

Az Arsenal a Chelsea-t, míg a Liverpool a Manchester Unitedet fogadja az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Előrehozott karácsonyi ajándékkal kedveskedik a Premier League a futballkedvelőknek, mivel vasárnap a bajnoki veretlenségét egyaránt az előző fordulóban elveszítő éllovas Arsenal és negyedik Liverpool hazai pályán látja vendégül egyik legnagyobb riválisát: előbbi a londoni vetélytárs Chelsea-vel, míg utóbbi a második helyezett Manchester Uniteddel mérkőzik az angol pontvadászatban.

A múlt hétvégi vereség után a Bajnokok Ligájában az Olympique Marseille vendégeként kedden megint győztes és ezáltal továbbjutott Vörösöket vezetőedzőjük, Rafael Benitez "majdnem teljesen tökéletesnek" titulálta, így elképzelhető, hogy a hétvégén lemond rotációs taktikájáról és ismét ugyanolyan felállásban küldi pályára együttesét, mint Franciaországban.

Ha a Liverpool kikap, kilencpontos hátrányba kerül a tabellán a Uniteddel szemben, amivel megint elúszni látszana az 1990 óta elérhetetlen bajnoki cím. A Manchesternél a biztos továbbjutás tudatában a hétközi BL-körben a csapat gerince már a rangadóra pihent. A Vörös Ördögök mellett szól, hogy a Liverpool vendégeként a legutóbbi öt alkalomból négyszer nyertek és csak egyszer veszítettek.

A Chelsea mérlege sem rossz az Arsenallal szemben: Arsene Wenger fiainak utoljára négy éve sikerült a bajnokságban hazai pályán legyőzniük a Kékeket. A két rangadó várható színvonaláról mindent elmond, hogy mind a négy angol elitklub bejutott a BL nyolcaddöntőjébe.

A Premier League 17. fordulójának programja:
szombat:
Birmingham City - Reading 16 ó
Derby County - Middlesbrough 16
Manchester City -Bolton Wanderers 16
Portsmouth -Tottenham Hotspur 16
Sunderland - Aston Villa 16
West Ham United - Everton 16
Wigan Athletic - Blackburn Rovers 16
Fulham - Newcastle United 18.15

vasárnap:
Liverpool - Manchester United 14.30
Arsenal - Chelsea 17

A német labdarúgó-bajnokság őszi zárófordulójában Huszti Szabolcs jelenlegi és Szélesi Zoltán volt csapata, azaz a Hannover 96 és az Energie Cottbus egymás ellen lép pályára.

A sereghajtónak mindenképpen győzelemmel kellene búcsúznia 2007-től, ugyanakkor ehhez nem éppen optimális ellenfél Huszti együttese, hiszen jelenleg az UEFA-kupa-indulást érő helyekért van versenyben, ráadásul igen jó formának örvend, utolsó két mérkőzését megnyerte, az egyiket a bajnoki címért küzdő Werder Bremen ellen.

A listavezető Bayern München a Dárdai Pált foglalkoztató Hertha BSC otthonába látogat. A bajorok riválisai sem számíthatnak könnyű 90 percre, a második Werder Bremen a negyedik Bayer Leverkusent látja vendégül, míg a harmadik Hamburger SV az idény meglepetéscsapata, a Hajnal Tamás vezetésével remeklő Karlsruhe otthonában lép pályára.

Az őszi elsőségét a Bayern München csak úgy veszítheti el, ha vereséget szenved a fővárosban, s a Werder győz.

A Bundesliga 17. fordulójának programja:
péntek:
Energie Cottbus - Hannover 96 20.30

szombat:
Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart 15.30
Hertha BSC - Bayern München 15.30
Karlsruhe - Hamburger SV 15.30
Schalke 04 - 1. FC Nürnberg 15.30
Werder Bremen - Bayer Leverkusen 15.30
VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 15.30

vasárnap:
Duisburg - Eintracht Frankfurt 17 ó
Hansa Rostock - VfL Bochum 17

Botrány a Bundesligábanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071209-ez-tortent-a-topligakban-vasarnap.html?pIdx=2