Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség idei utolsó elnökségi ülésén benyújtotta lemondását Kósz Zoltán, a vezetőség tagja, aki ellen bírósági eljárás van folyamatban.

Mivel azonban az elnökség tagjait a közgyűlés választja, a kérdésben a testületnek nem volt illetékessége dönteni. Ezt Kósz tudomásul vette és beadványát visszavonta - erről az MVSZ tájékoztatta az MTI-t.

Kósz és Petőváry Zsolt november 23-án keveredett incidensbe a rendőrökkel a Lánchíd közelében. A BRFK szerint az elsődleges szakértői vizsgálat alapján közepesen ittas volt annak az autónak a sofőrje, azaz Kósz, amelyet egy hajnali igazoltatás során állítottak meg.

Az ülésen módosították a Floriol női és a Vodafone férfi Magyar Kupa lebonyolítási rendjét. Eszerint az elődöntőtől - amennyiben a rendes játékidőben döntetlenre végződik az összecsapás - nem hosszabbítással kell döntésre vinni a találkozót, hanem azonnal büntetőlövések következnek. A kupaküzdelmekben két bronzérmet adnak ki, azaz a harmadik helyért nem játszanak a csapatok.