Tagadja a felvásárlási pletykát az OTP Bank

Vágólapra másolva!
Lengyelország nem szerepelt és nem szerepel az OTP Bank akvizíciós stratégiájában deklarált elsődleges célországok között, közölte a hitelintézet médiakommunikációs osztálya azokra a sajtóértesülésekre reagálva, amelyek szerint korábban tárgyalásokat folytatott a lengyel PKO BP-vel a két bank esetleges összeolvadásáról, illetve ajánlatot nyújtott be a Bawag két leányvállalatára. A bank közölte továbbá, hogy "nem vesz részt a Bawag szlovák és cseh leánybankjának adásvételi folyamatában" sem.
Vágólapra másolva!

Korábban olyan piaci pletykák keringtek a weben, hogy az OTP fúziós tárgyalásokat folytatott a lengyel PKO BP-vel. A Portfolio.hu által idézett dealReporter szerint egy banki alkalmazott volt az információ forrása. A lengyel PKO BP-t egyébként valóban magánosítani szeretné az állam, és szakértők szerint az OTP ideális partner lehetne egy esetleges egyesülésben, amely mindkét félnek kölcsönösen előnyére szolgálna.

Osztrák lapértesülések szerint pedig a Bawag szlovák és cseh leányvállalataira is pályázik az OTP Bank. Az osztrák lap szerint a bank 500 millió eurót kért volna a cégekért, de ez az összeg valószínűleg csökken. A lap szerint az OTP például a Citigroup társaságában várhatja a folytatást, ami a cáfolat ellenére stratégiailag igencsak indokolható lenne.