Az internetes napló is lányos műfaj

Vágólapra másolva!
Csakúgy, mint a hagyományos naplóírás, a blogolás is a lányok körében népszerűbb, a fiúk inkább a videomegosztókon élik ki magukat - derül ki egy tinédzserek netezési szokásait vizsgáló felmérésből.
Vágólapra másolva!

Míg az amerikai tinilányok 35 százaléka blogol, addig a fiúknak csak 20 százaléka, és a legtöbb webes tartalommegosztó eszközt a lányok használják aktívabban - derül ki a Pew Internet & American Life Project legfrissebb felméréséből. A News.com által közölt adatok szerint fotókat is inkább a lányok töltenek fel a netre - 54 százalékban -, mint a fiúk, akiknek csak 40 százalékul használja a fotómegosztókat.

A videomegosztó viszont a fiúk körében népszerűbb: 19 százalékuk használja ezeket, míg ez az arány a lányok között feleakkora. Az amerikai tinédzserek 28 százaléka ír webnaplót, és 27 százalékuknak van valamilyen saját weboldala. A tinédszerek az idegenekkel szemben is aktívabban védik magukat, mint a felnőttek, mivel több mint kétharmaduk korlátozza az általa feltöltött tartalmakhoz való hozzáférést a közösségi oldalakon.

A fiatalok számára a legfontosabb kommunikációs eszköz azonban továbbra is a mobiltelefon: 63 százalékuknak van ilyen készüléke az USA-ban. A hagyományos vonalas telefonnál viszont már többet használják a netes chatprogramokat.