QWERTY-billentyűzetes okostelefon a Toshibától

Vágólapra másolva!
Az elsősorban hordozhatóható számítógépeiről ismert japán gyártó 2008 elején számos újdonsággal rukkol elő. Közülük is kiemelkedik a G920-as modell, amelyet teljes QWERTY-billentyűzettel, Wide VGA-kijelzővel és HSDPA-val is felszereltek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai FCC, az új technológiai termékeket bevizsgáló hivatal honlapján már hivatalosan is megerősítették, hogy a Toshiba egy valódi csúcsmodellel kívánja elkényeztetni a vásárlókat. Az előre láthatólag a barcelonai 3GSM konferencián bemutatásra kerülő új okostelefon Windows Mobile 6 operációs rendszerrel lett felszerelve, és kialakítását tekintve a Nokia kommunikátorsorozatára emlékeztet majd. A Toshiba G920 az első fotók alapján igen elnagyoltnak tűnik, és szinte biztos, hogy nem az elegáns külseje teszi majd népszerűvé: a szürke és a fekete színek ma már túlontúl unalmasak, és sehol sem találunk egy izgalmas formai megoldást vagy elegáns dizájnelemet.

A kinyitható készülék elsősorban széles QWERTY-billentyűzetével teszi könnyebbé a szövegbevitelt és a nagyméretű VGA-felbontású kijelző pedig tökéletesen alkalmas komolyabb weboldalak megtekintésére is. A Toshiba G920 HSDPA- és 3G-technológiával is rendelkezik, de támogatja a wifi-hálózatokra való csatlakozást is. A kijelző felett található kamerával videotelefonulhátunk, online streamig tartalmakat tölthetünk le a böngészőben és akár teljes weboldalakat is megtekinthetünk, anélkül, hogy a telefon lebutítaná a tartalmakat. A telefon hátlapján található kamera előre láthatólag a szokásos 2 megapixeles optikát hordozza majd magában, amellyel szabadtéren és fényes nappal még elfogadható minőségű képeket készíthetünk.

A Toshiba egy pillanatig sem ül a babárjain, és már lehet pletykákat hallani a G930-as készülékről, amely elődjéhez hasonlóan QWERTY-billentyűzettel lesz ellátva. A Toshiba G720 készülékcsalád az autós navigációs eszközöket kedvelők körében lesz népszerű beépített GPS adóvevőjével, a G450 pedig egy vonzó áron kínált okostelefon lesz 2008 első negyedévében. Magyarországi megjelenésről egyelőre nincs információnk.