Hallgasd meg Dean Martin posztumusz duettlemezét!

Vágólapra másolva!
Bár a Rat Pack legendás sármőrje már 12 éve halott, a modern technológiának köszönhetően most feltámadt 13 duett erejéig, melyeken olyan mai sztárokkal énekel együtt, mint Robbie Williams, Tiziano Ferro vagy Joss Stone. Hallgasd meg a Forever Cool című lemezt szombaton és vasárnap az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Az ötvenes-hatvanas évek egyik legnagyobb varietésztárja, Dean Martin neve elválaszthatatlanul összenőtt a Rat Pack halhatatlanjaival, és nem lehet róla úgy beszélni, hogy meg ne említenénk Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. vagy Joey Bishop nevét is.

Martin az úgynevezett "crooner" mintapéldánya volt, aki bársonyos hangon dúdolt érzelmes dallamokat a big band korszak minden fontos jellemzőjét magán hordozó zenei kísérettel kiegészítve, és örökzöldjei ma is nagy becsben állnak az idősebb generáció körében, de a fiatalok is időről időre felfedezik dalait.

Azt már kevesebben tudják, hogy Martint eredetileg Dino Paul Crocettinek hívták, és ötéves koráig csak olaszul beszélt. Dean Martin csak már húszéves kora elmúltával lett Sammy Davis Jr. tanácsára, amikor úgy tűnt, hogy idegen hangzású neve akadályozhatja befutását Amerikában.

Aztán miután az akadályok elhárultak, Martinból a korabeli szórakoztatóipar egyik igazi óriása lett, aki azonban szimpatikus, emberközeli maradt sztárként is, és ez tükröződik előadásmódjában is.

Az 1995-ben elhunyt Martin munkássága előtt már sokan tisztelegtek, most azonban tisztelői közül néhányan együtt is énekelhetnek mesterükkel, hiszen Martin hangját hozzáillesztették régi felvételekről a mostani duettpartnerekhez. A bevezetőben említettek mellett hallható még a lemezen Kevin Spacey, Martina McBride és Charles Aznavour is. Sőt, van a lemezen egy kiadatlan felvétel is bónuszdalként.

A lemezen nem értelmezik újra radikálisan Martin régi slágereit, hanem azok úgy kapnak új hangszeres körítést, hogy tökéletesen adják vissza Dean Martin lényegét.