Vágólapra másolva!
A Fehérvár FC Kft. új többségi tulajdonosa tiszta, átlátható viszonyokat kíván teremteni a székesfehérvári labdarúgásban, ennek alapfeltételeként 2005 januárjáig visszamenőleg nyilvánosságra hozza a kft. taggyűlési jegyzőkönyveit.

Többek között ez derült ki azon, a sajtó számára rendezett beszélgetésen, melyen jelen volt a többségi tulajdonos Garancsi Istvánt képviselő Gál András Levente, az ideiglenes ügyvezető Bozai István, valamint Székesfehérvár alpolgármestere - egyben kistulajdonos -, Viniczai Tibor.

Az új menedzsment elsődleges célja a közelmúltban megvont licenc visszaszerzése, illetve megtartása, ennek érdekében a vezetés módosította a társasági szerződést, valamint áttekintette és korrigálta a szerződésállományt, a licencügyben pedig benyújtotta a fellebbezést a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

Az összejövetelen Gál András Levente felolvasta Garancsi István közleményét, melyből kiderült, hogy a Fehérvár FC Kft. vesztesége - december 13-i állapot szerint - egy milliárd forintra tehető, melyből 258 millió a 2006-os időszakra datálható. Az APEH felé 151 millió forintos tartozása volt a klubnak, a játékosoknak 7,5 millió, az alkalmazottaknak 11 millió, a könyvvizsgálónak 2,5 millió forintot kellett volna már korábban kifizetnie a futballklubot működtető gazdasági társaságnak.

A Fehérvár FC Kft. konszolidációját szem előtt tartva az új, 82 százalékot birtokló többségi tulajdonos - azaz a Futball-Invest 2007 Zrt. - 66 millió forint kifizetésével stabilizálta a helyzetet, az alkalmazottak és a játékosok munkabér-hátralékait rendezte.

A találkozón kiderült továbbá, hogy a visszahívott ügyvezetővel, Gál Lászlóval megállapodás született, a korábbi vezető által vázolt igényeknek megfelelő pénzösszeget jogfenntartással ügyvédi letétbe helyezte a többségi tulajdonos. Az új menedzsment a kialakult helyzettel összefüggésben felveti a felügyelő bizottság felelősségét is, melyről a január eleji taggyűlésen kíván tárgyalni.

A FC Fehérvár valamennyi futballistája érvényes szerződéssel rendelkezik. Ők január 7-én 8 órakor kapnak tájékoztatást a klub vezetőitől a jövőt illetően, de Dénes Ferenc szaktanácsadó már most hangsúlyozta, nem játékos-transzfer útján igyekeznek kezelni a problémákat. Hozzátette: az üzleti vállalkozás középpontjában a szurkolók kiszolgálása, magas szintű sportszórakoztatás áll.

Viniczai Tibor, Székesfehérvár alpolgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat a 2008-as évre szóló 110 millió forintos támogatásával is számolhat a Fehérvár FC Kft.

Kovács Ferencet, a Videotont 1985-ben az UEFA-kupa döntőjéig vezető mesteredzőt az FC Fehérvár társadalmi elnökének választották meg.