Vágólapra másolva!
A Corinthia Aquincum Hotel konferenciatermeiben rendezte meg a Magyar Sakkszövetség a 2007. évi rapid- és villámbajnokságot. A címvédő Gyimesi Zoltán kettős győzelmet aratott. A rapidviadalon hatvanöt résztvevő volt, Balogh Csaba és Medvegy Zoltán lett érmes, a nők mezőnyében Hoang Thanh Trang győzött. A villámbajnokságon nyolcvanan játszottak, Erdős Viktor és Balogh Csaba végzett dobogón. A nőknél Hoang Thanh Trang a rapidbajnokság győztese, a villámpartikban Vajda Szidónia volt a legeredményesebb.

A hagyományos helyszínen december 27. és 29. között rendezte meg a Magyar Sakkszövetség a 2007. évi rapid- és villámbajnokságot.

A rangos versenyekben oly' gazdag esztendő méltó zárása volt a viadal, amely remek légkörben zajlott le. A rapidtornán 65-en 11 fordulóban, két napon keresztül csatáztak, 25-25 perc gondolkodási idejük volt a résztvevőknek az egyes partikra. Gyimesi Zoltán megvédte bajnoki címét.

A rapidbajnokság élcsportjának végeredménye:
bajnok: Gyimesi Zoltán (Csuti-Hydrocomp Zalaegerszeg SK) 9 pont
2. Balogh Csaba (Aquaprofit Nagykanizsa Tungsram SK) 8,5
3. Medvegy Zoltán (Statisztika PSC.) 8
4. Erdős Viktor (Makói SVSE.) 8
5-7. Horváth Csaba és Horváth Ádám (mindkettő Csuti-Hydrocomp Zalaegerszeg SK) és Antal Gergely (BEAC) 7,5

Az összesített versenyben 12. helyen végzett és női bajnoki címet szerzett Hoang Thanh Trang (Honvéd Auróra) 7 pontot gyűjtött. Az ezüstérmes Vajda Szidónia (Atomerőmű SE.) is 7 pontot gyűjtött, Madvegy Nóra (Statisztika PSC.) 6,5-tel lett bronzérmes.

A villámpartikra 5-5 perc gondolkodási idejük volt a versenyzőknek, nyolcvanan csatáztak a 13 fordulóban. A bajnok Gyimesi Zoltán az első hat fordulóban csak 3,5 pontot gyűjtött, de hetes nyerősorozattal elsőként ért célba.

A villámbajnokság élcsoportjának végeredménye:
bajnok: Gyimesi Zoltán (Csuti-Hydrocomp Zalaegerszeg SK) 10,5 pont
2. Erdős Viktor (Makói SVSE.) 9,5
3. Balogh Csaba (Aquaprofit Nagykanizsa Tungsram SK) 9,5
4. Boros Dénes (Csuti-Hydrcomp Zalaegerszeg SK) 9,5
5. Bokros Albert (Aquaprofit Nagykanizsa Tungsram SK) 9,5
6. Antal Gergely (BEAC) 9

A női bajnok Vajda Szidónia 8,5 ponttal, Hoang Thanh Trang 7,5, Medvegy Nóra 7 pontot gyűjtött.