Vágólapra másolva!
Az olaszországi Reggio Emiliában, a jubileumi torna második fordulójában Almási Zoltán sötéttel remizett a viadal doyenjével, Viktor Korcsnojjal. A partiban sorozatos cserékkel gyorsan egyszerűsödött az állás, a 28. lépés után egyeztek meg döntetlenben. A játéknap egyetlen győzelmét az indiai Pentala Harikrishna aratta. Almási a harmadik fordulóban világossal a holland Szergej Tivjakovval mérkőzik meg.

Döntetlennel folytatta olaszországi szereplését Almási Zoltán. Sötéttel 28 lépésben remizett a sakkozás egyik legnagyobb egyéniségével, a 76 éves Viktor Korcsnojjal.

A vereséggel kezdő indiai Pentala Harikrshna a megnyitás után fölényesen állt, anyagi előnyének érvényesítése közepette azonban bizonytalankodott. Az olasz Michale Godena sokáig jól védekezett, időzavarban végül hibázott.

A holland Szergej Tivjakov tisztáldozattal rombolta szét az orosz Konsztantin Landa királyállását, de támadása nem ütött át, kölcsönös esélyű pozícióban kötöttek békét. Második partiját is sötéttel remizte el a legfiatalabb résztvevő, a 22 éves David Navara. Hossza manőverezés után látta be az azeri Vugar Gasimov és a kínai Ni Hua, hogy meg kell osztozniuk a ponton.

A 2. forduló eredményei:
Viktor Korcsnoj (svájci, 2611) - Almási Zoltán (magyar, 2691) döntetlen (Bogoljubov védelem, 28)
Marin (román, 2551) - Navara,D (cseh, 2656) döntetlen (Angol megnyitás, 41)
Gasimov (azeri, 2663) - Ni Hua (kínai, 2641) döntetlen (Spanyol megnyitás, 41)
Harikrishna (indiai, 2668) - Godena (olasz, 2535) 1 - 0 (Spanyol megnyitás, 58)
Tivjakov (holland, 2643) - Landa (orosz, 2678) döntetlen (Bécsi megnyitás, 30)

A verseny állása:
1-2. Almási Zoltán és Mihail Marin 1,5 pont
3-8. Viktor Korcsnoj, Konsztantyin Landa, Ni Hua, David Navara, Vugar Gasimov és Pantala Harikrishna
9-10. Szergej Tivjakov és Michele Godena 0,5