Vágólapra másolva!
A távozó Zsebe Ferenc helyett az egykori kiváló játékost, Krivacsevics Dragoljubot nevezte ki vezetőedzőnek a Polaroid Lami-Véd Körmend férfikosárlabda-csapata. A klub új játékosokkal is erősödhet.

Érdekesség, hogy Krivacsevics játékosként 1990-95 és 1996-99 között a szomszédvár Falco KC Szombathelyben szerepelt, élvonalbeli pályafutását négy éve a Nyíregyháza csapatában fejezte be.

Miután lányát, Tijanát a Pécs nőikosár-csapata szerződtette, a szakember Baranya megyében edzősködött, ő irányította az NB II-es Kozármisleny férfi gárdáját. A 46 éves, már magyar állampolgárságú szakember munkáját másodedzőként Hencsey Tamás, erőnléti edzőként Mihajlo Miljanic segíti. A stáb szerződése az idény végéig szól.

"Boldog vagyok, hogy ismét visszatérhetek Vas megyébe. Bár szép emlékeim vannak a falcós időszakról és sok barátom van Szombathelyen, ennek ellenére nem lesz szokatlan a körmendi munka. Profi vagyok, tehát a maximumot nyújtva fogok dolgozni a minél jobb eredményekért. Európában is elismert edzőkkel dolgoztam együtt, például a szerb válogatottat egykor irányító Dusan Ivkoviccsal. Tőlük sokat tanultam, s ezt a tudást már régóta szerettem volna az A csoportban is kamatoztatni" - nyilatkozta Krivacsevics a Vas Népének.

A lap úgy tudja, hogy bár három játékosnak, Anthony Harrisnak, Marko Moricnak és Gráczer Zsoltnak december 22-én lejárt a szerződése, az új szakvezető dönti el, szüksége van-e rájuk.

Sőt, a MAFC "szétesése" után a tavaly Dombóváron játszó Jermaine Thomas is csatlakozott a csapathoz, de szóba kerültek olyan sztárok is, mint Miroslaw Lopatka, Chauncey Leslie, Tezale Archie, Marqus Ledoux vagy a válogatott Németh István.

Bajban a MAFC

A kosarinfo.com értesülése szerint csődközeli állapotba került a MAFC férfikosárlabda-csapata, s megoldást csupán az jelenthet, ha januártól profik nélkül folytatják. Márpedig a Jermayne Thomas, Edwin Draughan, Jitim Young alkotta amerikai trió, valamint Góbi Henrik nélkül aligha lesz túlságosan acélos az együttes.

"Elköszöntünk a légiósainktól, és Góbi Henrik iránt is nagy a kereslet. Aki profi szinte vágyik, és aki talál magának csapatot, mehet. Ha esetleg nem tudjuk feltölteni a keretet, bizonyára nem fogunk tudni játszani, de ettől azért nem tartok. Megpróbáljuk kiharcolni a bent maradást" - nyilatkozta Horváth Frigyes, a MAFC szakosztály-igazgatója.