Vágólapra másolva!
A negyeddöntőnél tartó európai nőivízilabda-sorozatok közül a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK) mind a Honvéd, mind a szintén csoportelsőként továbbjutott Dunaújváros verhető riválist kapott a római sorsoláson, míg a LEN-kupában szereplő OSC a kizárás sorsára juthat.

A kontinentális szövetség (LEN) honlapjának közlése szerint a Honvédnak a legjobb négy közé jutásért - először idegenben - a görög Vuliagmenivel kell megküzdenie, a szintén az elődöntőbe kerülésért harcoló, s az első meccsét idehaza játszó Dunaújvárosra a holland Oestgeest vár az egyenes kieséses szakaszban.

Az ellenfelek fordított szereposztásban az előző körben már találkoztak a két magyar BEK-résztvevővel: a Honvéd a karácsony előtti, budapesti csoportselejtezőben 9-8-ra verte a hollandokat, míg a Dunaújváros a 8 közé jutásért szintén hazai medencében 12-11-re nyert a görögökkel szemben.

Az első mérkőzéseket március 8-án vagy 9-én kell lejátszani, a visszavágókra kijelölt napok: március 22. és 23.

A második számú európai sorozatban, a LEN-kupában a nyolc közé csoportgyőztesként továbblépett OSC -t a csütörtöki párosításnál - holland panaszra - kivették a kalapból, azaz nem sorsolták össze senkivel. Hírek szerint azért, mert a végül is harmadikként zárt magyar együttes a LEN-kupa tavaly tavaszi hollandiai négyes döntője alkalmával nem rendezte szállodaköltségeit, ezért pedig most kizárhatják.

"A hollandok valóban panaszt tettek az OSC ellen azt róva fel a budapesti együttesnek, hogy nem fizetett abban az amszterdami hotelben, ahol lakott a négyes döntő idején" - erősítette meg az MTI értesülését Szakadáti László, a LEN itthon tartózkodó magyar igazgatója. "Ha nem fizet a klub, a csapat aligha játszhat a negyeddöntőben, s a kizárás sorsára juthat."

Menyhárt Zoltán szakosztály-igazgató így fogalmazott: "Ártatlanok vagyunk a dologban. Most nyomozunk, e-maileket váltunk, mobilozunk, hogy tisztázzuk a helyzetet, mert nem szeretnénk, hogy diszkvalifikáljanak bennünket, de sajnos ez az eshetőség sem kizárható."

A LEN-kupa nyolcaddöntős C csoportjának végeredménye ez volt:
1. OSC-Cemelog 9 pont
2. Zaanstrecht (holland) 6
3. Olimpic Novgorod (orosz) 3
4. Sheffield (brit) 0

A magyar gárda kizárása esetén a Novgorod lépne elő másodikká, a holland együttes pedig az első helyre.

A nőivízilabda európai kupák negyeddöntőinek párosítása:
BEK:
Kirisi (orosz) - Fiorentina (olasz)
Glyfada (görög) - Orizzonte (olasz)
DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA-ELCO - Oestgeest (holland)
Vuliagmeni (görög) - DOMINO-HONVÉD-POLO SC

LEN-kupa:
Olympiakosz Pireusz (görög) - Donk Gouda (holland)
A C csoport 2. helyezettje - Roma (olasz)
A C csoport 1. helyezettje - Ortigia (olasz)
Plebiscito (olasz) - Het Ravijn (holland)