Vágólapra másolva!
Arie Haan aláírta szerződét, melynek értelmében két évig a magyarokéval azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő albán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

A játékosként 1974-ben és 1978-ban vb-ezüstérmes szakember az Európa-bajnoki selejtezősorozat után lemondott horvát Otto Baricot váltja a kispadon. Armando Duka, a helyi szövetség elnöke szerint azért esett a választás Haanra, mert "vasfegyelmet tart, és a totális futball híve".

Egyes információk szerint az új tréner 300 ezer eurót kap majd, de szerződése értelmében prémiumokra számíthat győzelmek esetén. "Az albán válogatott erős ellenfelekkel találkozik a selejtezős csoportjában, de ezzel együtt fontos pontokat szereznie. Ha viszont azt várják tőlem, hogy a csapat világbajnok legyen, máris távozom" - mondta Haan sajtótájékoztatón.

Az albánok a magyarok mellett a portugálokkal, a svédekkel, a dánokkal és a máltaiakkal szerepelnek egy csoportban. Az 59 éves Haan korábban többek között a Feyenoord és az Anderlecht kispadján ült, majd irányította a kínai és a kameruni válogatottat.