Vágólapra másolva!
Francia-, illetve Olaszországban kezdi meg az Euroliga-évet a MiZo Pécs 2010 és az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapata a kontinenssorozat nyolcadik fordulójában.

A 4/3-as mérlegükkel a D csoport harmadik helyén álló, és szombaton 85-53-as szekszárdi győzelemmel "melegítő" pécsiek szerdán a 2/5-ös mutatónál tartó Mondeville otthonában lépnek pályára.

A novemberi "odavágón" 68-60-as MiZo-siker született. A nyáron amúgy is meggyengült mecsekaljai gárdában - amely a közeljövőben külső poszton szeretne erősíteni - még nem szerepelhet a decemberben térdsérülést szenvedett Heller Anita, és Vajda Anna lába sincs százszázalékos állapotban.

Az összecsapás érdekessége, hogy egymás ellen küzdhet az Euroliga két legjobb gólpasszadója, Caroline Aubert (6,1-es meccsátlag) és Iványi Dalma (5,6).

Csütörtökön az A jelű hatosban harmadik - és három napja a ZTE-t 83-59-re verő - Sopron (3/4) a sereghajtó Napolinál (1/6) vendégeskedik, amely másfél hónapja 82-69-re kapott ki az MKB Arénában.

Az olasz alakulatból elsősorban a BSE-ben is megfordult amerikai "dobógép", Kedra Holland-Corn okozhat fejtörést Székely Norbert tanítványainak, aki 27 pontot szórt a hétvégén Montigardában megnyert bajnokin. Szerdán a Mondeville-Pécs találkozó 20 órakor, csütörtökön a Napoli-Sopron meccs 20.45-kor kezdődik.