Élethű színek a LaCie 24 colos monitorjával

Vágólapra másolva!
Bár a legtöbb új LCD képernyőt az átlagfelhasználók igényei alapján fejlesztik, egy amerikai vállalat kifejezetten profi grafikai és fotós munkára készítette Las Vegas-ban bemutatott vadonatúj monitorját.
Vágólapra másolva!

A LaCie 324 elsősorban nem méreteivel tűnik ki a tömegből, hiszen a 24 colos átmérő idén már nem számít újdonságnak, viszont ebbe a készülékbe olyan technológiákat építettek, melyeknek köszönhetően az átlagosnál jóval több színt képes megmutatni.

Egészen pontosan az NTSC színskála 92 százalékát helyesen adja vissza az új monitor a 10 bites gamma korrekciónak, illetve a beépített Faroudja DCDi és TrueLife technológiáknak köszönhetően. A gamma korrekció minimalizálja a csíkosodást és szebb színátmenetet produkál, a DCDi a számítógépes játékokból ismert élsimítás megfelelője, a TrueLife pedig a csillogó bevonat miatt élénkebb kontrasztot eredményez.

Forrás: [origo]

A profiknak szánt eszközt VGA, DVI és HDMI bemetetekkel egyaránt ellátták, és támogatja a HDCP másolásvédelmi szabványt is. Mindezeken felül három USB csatlakozóval és fejhallgató aljzattal is rendelkezik a LaCie 324, sőt egy Blue Eye Pro színkalibráló eszközt mellékel hozzá a gyártó a tökélyre vágyóknak. A nem mindennapi monitor ára sem lesz hétköznapi: január végétől 1050 dollárért, azaz 182 ezer forintért lehet hazavinni az Egyesült Államokban.