Vágólapra másolva!
A hagyományoknak megfelelően idén is erős lesz a mezőny a jövő szerdától szombatig tartó 52. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen, Debrecenben.

Az esemény pénteki debreceni sajtótájékoztatóján elhangzott, a nagy múltú viadal gyakorlatilag az utolsó komoly erőfelmérő és egyben válogató a magyarok számára a februári, pescarai olimpiai kvalifikációs torna előtt.

Ennek megfelelően a teljes hazai élvonal részt vesz a Bocskain, amelyen további 18 ország - Albánia, Ausztria, Franciaország, Észtország, Hollandia, Irán, Izrael, Görögország, Lettország, Litvánia, Moldova, Németország, Montenegró, Románia, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Wales - 91 bokszolója lép ringbe, így a versenyzői összlétszám 138 fő lesz.

Az idei erőpróbát a régi-új helyszínen, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezik meg, szerdán és csütörtökön 14 órától a selejtezőket, pénteken 14 órától az elődöntőket, míg szombaton 16 órától a döntőket tekinthetik meg az érdeklődők. A napi belépők 500 forintba kerülnek, míg a négynapos bérletekért 1500 forintot kérnek.

Szakos József, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai igazgatója elmondta, a Bocskai kiemelt szerepet játszik a magyar válogatott felkészülésében, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a tavaszi kvalifikációs versenyeken tovább bővül a kvótát szerzett öklözők száma, hiszen eddig csupán a 81 kg-os Szellő Imrének sikerült indulási jogot szereznie Pekingre.

Váradi János, az 1980-as moszkvai olimpia bronzérmese, a megyei ökölvívás első embere, Váradi János szintén bízik a sikeres rendezésben, és úgy véli, ezúttal sem maradnak el a versenyen a hajdúsági sikerek.