Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs után újabb meghatározó játékos távozott a Debrecen labdarúgócsapatától: Ibrahima Sidibe kedden megállapodott a belga élvonalban szereplő Sint-Truidennel.

A szenegáli válogatottban is több alkalommal szerepelt játékos szerződése 2008. június 31-én lejárt volna DVSC-TEVA együttesénél, és bár a klubvezetés többször is próbált tárgyalni vele a hosszabbításról, Sidibe kijelentette, másik külföldi klubban szeretné folytatni pályafutását.

A támadót korábban francia és belga csapatokkal hozták hírbe, végül a belga pontvadászatban jelenleg utolsó előtti Sint-Truiden együttese vásárolta meg. A belga klub honlapján található hír szerint 3,5 éves kontraktust kötöttek Sidibével.

Sidibét 2005 nyarán igazolta le a DVSC, első idényében 15 találattal házi gólkirály lett. A 2006/2007-es szezonban ismét a legeredményesebb játékosa volt a Lokinak, 17 gólt szerzett.

A hajdúságiak a napokban három próbajátékost tesztelnek, egy tunéziai támadó, Kasdaui Salama, egy német-montenegrói kettős állampolgárságú középpályás, Damir Agovic, valamint Petneházy Márk készült a DVSC-vel.

Utóbbi, aki az őszi szezont az NB II-es Orosházánál töltötte, néhány évig Angliában, a Plymouth juniorcsapatában légióskodott, Agovic a német Eintracht Frankfurt utánpótlás csapatában szerepelt legutóbb, míg az afrikai támadó eddig csak hazájában futballozott.

Minden bizonnyal ők hárman is pályára léphetnek majd az NB II-es Kazincbarcika ellen szombaton, 11 órától az Oláh Gábor utcai stadion műfüves pályáján, ez lesz a Loki első edzőmérkőzése 2008-ban.