Vágólapra másolva!
Immár hivatalosan is a legjobb nyolc között folytathatja az OSC nőivízilabda-csapata a LEN-kupában, miután az európai szövetség zöld utat adott a magyar együttesnek.

A fővárosi csapat a vízben megnyerte nyolcaddöntős csoportselejtezőjét, ám holland panaszra - amely szerint a magyar együttes nem rendezte korábbi amszterdami hotelszámláját - a LEN az ügy kivizsgálásáig függőben hagyta a negyeddöntős párosítást, és még a kizárás veszélye is fenyegette az OSC-t, a LEN-kupa tavalyi harmadik helyezettjét.

Kedd estére azonban kiderült, hogy alaptalan volt a holland próbálkozás, minden papír rendben találtatott, a LEN honlapja szerint a helyzet megoldódott, és semmi akadálya, hogy a magyar együttes megvívja negyeddöntős meccsét az olasz Ortigiával.

Menyhárt Zoltán szakosztály-igazgató a távirati iroda érdeklődésére így reagált: "Örülök, hogy bebizonyosodott az igazunk, mi kezdettől hangsúlyoztuk, hogy ártatlanok vagyunk a dologban. A háttérrel nem szeretnék foglalkozni, ennél sokkal lényegesebb, hogy most már teljes erővel a meccsekre összpontosíthatunk, mert a medencében akarunk jó eredményt elérni."

Az első mérkőzéseket március 8-án vagy 9-én kell lejátszani, a visszavágókra kijelölt napok: március 22. és 23.

A LEN-kupa negyeddöntőjének párosítása:
Olympiakosz Pireusz (görög) - Donk Gouda (holland)
Zaanstrecht (holland) - Roma (olasz)
OSC-Cemelog - Ortigia (olasz)
Plebiscito (olasz) - Het Ravijn (holland)