Vágólapra másolva!
Adócsalás miatt vizsgálódik a torinói ügyészség Fabio Capellóval, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitányával kapcsolatban.

A torinói ügyészség szerint a 61 éves szakember 2004 és 2006 között - még az AS Roma, illetve a Juventus vezetőedzőjeként - különböző szponzorpénzeket titkolt el a hatóságok elől úgy, hogy külföldi bankszámlákra utalta át őket.

A nyomozók hónapok óta vizsgálják a Juventus könyvelését, minek következtében Luciano Moggi ex-sportigazgató, Antonio Giraudo volt ügyvezető és Roberto Bettega korábbi alelnök ellen is per indult.

Az Angol Labdarúgó Szövetség közleményt adott ki, amelyben jelzi, hogy az olasz lapokban megjelent hírek után egyeztetett Capellóval és tanácsadóival, akik elmondták, hogy minden rendben van az edző adóbefizetéseivel.

A BBC honlapja idézi Capello fiát is, aki elmagyarázta, hogy csak egy egyszerű vizsgálatról van szó, amely rendszeresen előfordul olyan személyeknél, akik gyakran változtatják a lakhelyüket.

"Nyugodtak vagyunk, hosszú ideje tudunk a revízióról" - nyilatkozta az ifjabb Capello, aki apja ügyvédje is egyben. "Automatizmus az egész, fölösleges az izgalomkeltés."