Vágólapra másolva!
Hét magyar versenyző győzött csütörtökön és jutott elődöntőbe az 52. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen, Debrecenben.

Balzsay Károly szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a rangos viadal második napján Rácz Miklós (57 kg) volt az első hazai győztes, miután óriási csatában 14-12-re verte a német Wilhelm Gracovot. Őt követte Görbics Gábor, aki a 64 kg-osok között a szlovák Mihal Spisiakot oktatta (29-2).

A 69 kg-ban mindhárom magyar nyertesen hagyta el a ringet: Sipos Tamás az észt Karl Aast döntő fölénnyel, míg Oravecz Pál a görög Poulikosz Cagrakoszt, Bacskai Balázs pedig a szlovén Kevin Bastiant pontozással múlta felül.

A 75 kg-ban is lesz magyar a négy között, méghozzá Régi Dániel személyében, aki a moldáv Vladimir Cheles ellen nyert 15-6-ra. A nap utolsó hazai sikere a világbajnoki negyeddöntős Darmos József nevéhez fűződött, aki nagyon magabiztosan, 12-0-ra verte a lett Artur Bundurst.

A nap másik hét magyar öklözője kikapott és ezzel kiesett. A pénteki elődöntőkben 13 magyar bokszoló léphet ringbe: a csütörtökön győztesek mellett a szerdán nyertes Bedák Pál (51) és Varga Miklós (60), valamint az eddig pihenő Ungvári Miklós (48), Kalucza Norbert (51), Oltványi Dávid (54), illetve Bouquet Bence (plusz 91 kg).