Eltűnik a TV2 egyik sikerműsora

Vágólapra másolva!
Pihenteti a TV2 az Activity című műsort, legalább fél évig nem mutogatnak és rajzolnak a hazai médiaszemélyiségek.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi Activity a teljes lakosságnál 1 millió 96 ezer nézőt érdekelt, az épp tévézők 22,3 százalékát. Már ez sem egy fényes adat, de a célcsoportban, a 18 és 49 éves kor közti nézőknél csak 18,5 százalékos közönségaránnyal ment a játék, ami felettébb halovány: ilyenkor szokták a nagy kereskedelmi tévék levenni a műsort vagy elrejteni valami kevésbé nézett sávba.

Kovács Kristóf elmondta az [origo]-nak, hogy a csatorna nem kinyírta a show-t, csak elteszi jobb időkre. "A vetélkedők így működnek: néha pihentetni kell egyes formátumokat. Az RTL Klub is ezt teszi mostanában a kvízekkel. Az Activity egy erős brand itthon is, nem ment volna hat évet, ha nem így lenne. Már egy éve is meg lehetett volna lépni ezt, de akkor a TV2 még ragaszkodott hozzá, mivel szombat este szerették a nézők" - emlékezett az Activity producere.

Az Activity tehát hivatalos közlés szerint nem megszűnik, csak hosszú pihenőre megy, ahogy azt tette a Legyen ön is milliomos! is, több alkalommal. Kovács cége így sem marad munka nélkül, hiszen oda tartozik az Esti showder, a Liptai Claudia-show, A nagy fogyás, miközben az RTL-nek dolgoznak a Showder Klub című műsoron.