Vágólapra másolva!
Bemutatták a legnagyobb átfogású digitális fényképezőt a világon: az Olympus SP-570 UZ gépvázába húszszoros optikai zoom került. A tíz megapixeles fotógép márciusban jelenik meg Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Pár héttel ezelőtt megjósoltuk, hogy idén egyre több és egyre nagyobb átfogású kompakt fényképező jelenik majd meg a piacon. Ennek a trendnek az első igazoló jele a legújabb japán fejlesztés, az SP-570 UZ. A világ legnagyobb ultrazoomos fényképezője címet elnyerő készülék átfogása kisfilmes értékeken számolva 26 - 520 milliméternek felel meg, vagyis tájképek, csoportképek, és közeli felvételek készítésére egyaránt alkalmas.

Ekkora tartománynál természetesen bizonyos kompromisszumokat kell kötni a tervezőknek, így mi kíváncsian várjuk milyen téren jelent majd minőségbeli változást a megnövekedett zoomátfogás. A masina úgynevezett kettős képstabilizáló rendszert kapott, ami lefordítva annyit jelent, hogy a szenzor mozgatásával és a magas ISO értékekkel próbálja csökkenteni a bemozdulásos életlenség esélyét.

Forrás: [origo]

Az Olympus SP-570 UZ hátoldalán egy 2,7 col, vagyis 6,9 centiméter képátlójú kijelző található, de egy elektronikus keresővel is felszerelték a gépet. Az arcfelismerő technológiával, manuális és automata üzemmódokkal, és egy centis makró móddal ellátott japán ultrazoom a hobbifotósok minden igényét kielégíti a beállítási lehetőségek mennyiségét illetően.

A 38 nyelvű menüt tartalmazó fényképező sajnos a kevésbé elterjedt xD memóriakártyákat támogatja, viszont előnye, hogy akár hagyományos ceruzaelemekkel is működik. A márciusban piacra kerülő digitális fotógép ára várhatóan 500 dollár, vagyis 90 ezer forint körül mozog majd.

Forrás: [origo]