Kovács Ágnes szurkoló lesz Pekingben

Vágólapra másolva!
Bár a nyári ötkarikás játékokon versenyzőnként már nem vesz részt Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő a MOB meghívottjaként jelen lesz a kínai fővárosban, és emellett kedden csatlakozott a Peking Szurkolói Klubhoz is.
Vágólapra másolva!

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos partnereként augusztusban háromezer szurkolót utaztató Pegazus Sport Tours Kft. még 2006 júliusában huszonkét ötkarikás aranyérmest kért fel, hogy vegyenek részt a klub olimpia előtti hazai rendezvényein, népszerűsítsék a játékokat, Pekingben pedig kísérjék el a drukkereket a versenyekre, közösen biztatva a magyar sportolókat, és váljanak a szurkolói falu esti programjainak főszereplőivé. S kedden felkérésre Kovács Ágnes is tagja lett a Peking Szurkolói Klubnak.

"Három olimpián, Atlantában, Sydneyben és Athénban sportolóként már részt vettem, s nagyon örülök, hogy végre szurkolóként is ott lehetek a világ legnagyobb sporteseményén. Versenyzőként az ember mindig azzal van elfoglalva, hogy a maximumot hozza ki magából, ami rengeteg idegeskedéssel és stresszel jár. S azzal is, hogy más sportágak eseményeiből, sőt még a csapattársaink versenyeiből is csak nagyon keveset látunk. Atlantában tizenöt évesen jószerivel csak az uszodában voltam...

Sydneyben és Athénban már több helyre jutottam el, és mindkét helyszínen óriási élmény volt kiszurkolni a férfi pólósok aranyérmét. Athénban ott voltam a kajak-kenu versenyeken is. A görög fővárosban a női pólósokkal kilátogattunk a magyar táborba is, ahol fantasztikus volt a hangulat, s ez annyira elvarázsolt, hogy már alig várom, én is részese lehessek ennek az élménynek, immár szurkolóként. Mivel még soha sem jártam Kínában, természetesen szeretnék minél több helyre eljutni; a Nagy Falat semmiképpen sem hagynám ki, de ebben a sorban említhetem a Tiltott Várost és a Tienanmen teret is. Örömmel fogadtam el a felkérést a Peking Szurkolói Klubba, hogy huszonegy olimpiai bajnok társammal és háromezer magyar szurkolóval együtt töltsem el az ötkarikás játékok tizenhat napját" - mondta el Kovács Ágnes.

Mint ismert, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő néhány napja - egészen pontosan január 9-én bejelentette, hogy a pekingi olimpián versenyzőként már nem kíván indulni, de a sportolói pályafutását hivatalosan nem zárja le, és a júliusi magyar bajnokságon bizonyosan rajtkőre áll.

"A Közgazdasági Egyetemen a napokban fejeztem be a vizsgáimat, így az elmúlt két hetem főleg a tanulásról szólt. Ezzel együtt uszodába most is járok, és az elkövetkezendő időben egyre több edzésem lesz. Mindazonáltal a magyar bajnokságra való felkészülés természetesen nem kíván olyan intenzitású munkát, mintha egy olimpiára készülnék" - tette hozzá az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő.

A Peking Szurkolói Klub tagjai: Csollány Szilveszter, Czene Attila, Dunai Antal, Fábián László, Gyulay Zsolt, Hegedűs Csaba, Igaly Diána, Kárpáti György, Kósz Zoltán, Kovács Ágnes, Kovács István, Kovács Antal, Magyar Zoltán, Martinek János, Mizsér Attila, Nagy Timea, Novák Ferenc, Pulai Imre, Ránkyné Németh Angéla, Rózsa Norbert, Szabó Bence, Szabó József. A Klub tagja volt a tavaly szeptemberben elhunyt Zsivótzky Gyula is.