Olcsó Olympus gépek 8 megapixellel

Vágólapra másolva!
A japán gyártó frissítette kezdőknek szánt digitális gépeit, az FE-sorozat ezúttal négy taggal bővül.
Vágólapra másolva!

Az új fényképezők egytől egyig nyolc megapixeles érzékelőt kaptak, köztük a lényegi eltérés az optika átfogásában és a hátfali kijelző méretében rejlik. A legolcsóbb új modell az Olympus FE-310, de már ebbe is ötszörös optikai zoom került, melynek átfogása 37 - 185 milliméternek felel meg kisfilmes értékeken. Komponálásra 2,5 colos monitorát lehet használni, a VGA-felbontású videót viszont legfeljebb 15 kép/másodperc sebességgel tudja rögzíteni.

Már ez az alapmodell is szériaként tartalmazza az arcfelismerő autófókuszt és expozíciós rendszert, áramellátásáról pedig két darab ceruzaelem vagy akku gondoskodik. Februárban kerül a boltok polcaira, fogyasztói ára az Egyesült Államokban 149 dollár, vagyis 26 ezer forint lesz.

Forrás: [origo]

Az FE-340 változatba szintén ötszörös zoomot szereltek, viszont némileg eltérő, 36 - 180 milliméternek megfelelő átfogással. Előny viszont, hogy LCD kijelzője 2,7 col képátlójú, 230 ezer pixeles, ráadásul a fémváza mindössze 22,6 milliméter vastag. Az ezüst, fekete, kék, illetve rózsaszín változatban debütáló, lítium-ionos fényképező bevezető ára 199 dollár, azaz 35 ezer forint lesz a tengerentúlon.

Forrás: [origo]

Az FE-sorozat csúcsa mostantól a négyszeres objektívvel érkező, 28 - 112 milliméteres átfogású, tehát nagy látószögű felvételek készítésére is alkalmas FE-350 Wide nevű típus. A japán fotógép hátán egy 3 colos kijelző bújik meg. Ezüst és fekete színben lesz kapható februártól, az USA-ban az ára 249 dollár, tehát 44 ezer forint lesz.

Forrás: [origo]