Vágólapra másolva!
Egy hónappal a rajt előtt a helyszínen elkészítették a kínai Kuangcsouban (Guangzhou) sorra kerülő asztalitenisz csapat-világbajnokság sorsolását: a magyar női válogatott Szingapúrral, Romániával, Lengyelországgal, Tajvannal és Ukrajnával, míg a férfi gárda a Koreai Köztársasággal, Tajvannal, Svédországgal, Lengyelországgal és Csehországgal került egy csoportba.

Hosszú évek után először mindkét nemnél a legjobbak között, azaz a Bajnoki Divízióban szerepelhetnek a magyarok, a hölgyek a legutóbbi, brémai vb-n hatodik helyen végeztek, míg a férfiak a második vonal megnyerésével vívták ki a feljutást. A Bajnoki Divízió 24 csapatát négy csoportba sorsolták, ahol a körmérkőzések után az első három helyezett az 1-12., a többi együttes pedig a 13-24. helyért folytathatja a küzdelmeket.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnok magyar női csapat a hetedik kiemelési pozíciót kapta, és a sorsolás ismeretében nehéz csatára számíthat a felsőági rájátszás reményében. Az első kalapból a csoport esélyese, Szingapúr, a harmadikból Románia, továbbá Lengyelország, Tajvan és Ukrajna jutott ellenfélül.

A férfiak egyetlen célja az lehet, hogy a következő világbajnokságon is az elit kategóriában játszhassanak. A lebonyolítás szerint a kuangcsoui világbajnokság 1-18. helyezettje, valamint a második kategória első két helyezettje már biztos tagja a két év múlva esedékes vb Bajnoki Divíziójának, míg a többieknek a majdani csapat világranglistán kell olyan pozícióban állniuk, amely alapján a kiadó további négy hely egyikét elfoglalhatják. A 23. kiemelt magyar együttes a nőkhöz hasonlóan a B csoportba került a legutóbbi vb-n ezüstérmes Dél-Korea, egy másik ázsiai csapat, Tajvan, valamint három európai vetélytárs, Svédország, Lengyelország és Csehország társaságában.

A viadal február 24-én kezdődik és március 2-ig tart.