Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetségben (FA) elkészítették az FA-kupa nyolcaddöntőinek párosítását: már ebben a körben szuperrangadóra kerül sor, hiszen a Manchester United az Arsenalt fogadja.

Ez a csata nem csak a két csapat állandó rivalizálása miatt érdekes, hanem mert az FA-kupa 137 (!) éves történetének két legeredményesebb alakulata feszül egymásnak: a Vörös Ördögök eddig 11-szer emelhették a magasba a trófeát, míg az Ágyúsok 10-szer. Sir Alex Ferguson tanítványai legutóbb 2004-ben, míg Arséne Wenger alakulata 2005-ben örülhetett kupasikernek.

A címvédő Chelsea-re viszonylag könnyebb feladat vár, hiszen az élvonalbeli csapatok közül egyedüliként találkozik harmadosztályú alakulattal, a Huddersfield Townnal. A legjobb 16 között két magyar érdekeltségű csapat van még: a Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albion a Coventry Cityhez, míg Ferenczi István Barnsley-ja a Liverpoolhoz látogat.

FA-kupa, nyolcaddöntő:
Bristol Rovers (III. osztályú) - Southampton (II.)
Cardiff City (II.) - Wolverhampton Wanderers (II.)
Sheffield United (II.) - Middlesbrough
FC Liverpool - Barnsley (II.)
Manchester United - Arsenal
Preston North End (II.) - Portsmouth
Coventry City (II.) - West Bromwich Albion (II.)
Chelsea - Huddersfield Town (III.)

A mérkőzéseket február 16-án és 17-én rendezik, a döntőre május 17-én kerül sor a Wembley Stadionban.

Előtte azonban még bajnoki mérkőzések várnak a csapatokra, a Premier League-ben kedden és szerdán rendezik a 24. fordulót, amelyben három nappal szombati kupameccsük után -többek között - ismét találkozik egymással az Arsenal és a Newcastle United.

A hétvégi rangadót viszonylag könnyedén, 3-0-ra nyerte a londoni gárda, így a Newcastle kispadjára nemrég kinevezett Kevin Keegan továbbra is első győzelmére vár. "Egyelőre nincs meg a kellő önbizalmunk, az Arsenal első gólja után gyakorlatilag feladtuk a mérkőzést, ebben kellene változnunk" - mondta Keegan.

A hétközi összecsapások közül kiemelkedik az Everton-Tottenham Hotspur mérkőzés: előbbi a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyen áll a tabellán, utóbbi pedig Juande Ramos kinevezése óta remek formát mutat, ami igaz még akkor is, ha vasárnap az FA-kupában 3-1-es vereséget szenvedett a Manchester United otthonában.

A címvédő Vörös Ördögök ezúttal a Portsmouth-t fogadják, míg a Chelsea a Readinget látja vendégül.

kedd:
Arsenal - Newcastle United 20:45 ó
Middlesbrough - Wigan Athletic 20:45
Bolton Wanderers - Fulham 21
Sunderland - Birmingham City 21

szerda:
Chelsea - Reading 20:45 ó
Derby County - Manchester City 20:45
West Ham United - FC Liverpool 20:45
Everton - Tottenham Hotspur 21
Manchester United - Portsmouth 21