Vágólapra másolva!
Mindkét magyar csapat idegenben próbál bravúrt elérni a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén: a MiZo Pécs 2010 a csehországi Brnóban, az MKB-Euroleasing Sopron a franciaországi Bourges-ban lép pályára kedden.

"Azt hiszem, nagyon kemény menet lesz. A Brnóé a hazai pálya előnye, nyolc-kilenc egyforma erősségű játékosuk van, úgyhogy tudják forgatni a keretet. Atlétikus a játékuk, sokat futnak, erős a védekezésük, és nekünk fel kell vennünk velük a kesztyűt az energikusságban és az agresszivitásban is. Ha erre képesek leszünk, az már fél siker" - nyilatkozta Iványi Dalmas, a pécsiek irányítója a FIBA Europe oldalán.

Székely Norbert, a Sorpon vezetőedzője úgy véli, lehet esély a Bourges ellen. "Csak kiegyensúlyozott, egységes csapatjátékkal, és néhány extra teljesítménnyel lehet esélyünk idegenben is győzelemre. Hogy ez melyik találkozón áll össze, az tulajdonképpen mindegy. A lényeg, hogy próbáljuk megteremteni magunknak erre az esélyt" - nyilatkozta a szakember.

A kieséses szakaszban az egyik fél második győzelméig tartanak a párharcok, ezért is volna fontos egy esetleges siker, hiszen akkor a második mérkőzésen, hazai pályán lenne lehetőség a továbbjutás kivívására. Ugyanakkor, ha harmadik összecsapásra kerül sor, akkor azt megint idegenben kell játszania a magyar csapatoknak.

A program, nőikosárlabda-Euroliga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
18.00: Brno (cseh) - MiZo Pécs 2010
20.00: Bourges (francia) - MKB-Euroleasing Sopron