Digitális játszótér nyílik a Millenárison

Vágólapra másolva!
Készíthetnek weblapot, megismerhetik a kép-, hang és videószerkesztés, valamint az animációkészítés alapjait azok, akik ellátogatnak a Klikk 2.0 - digitális játszótér kiállításra a Millenáris Parkba.
Vágólapra másolva!

A Jövő Háza Kiállítás területén tavaly ősszel nyílt meg a Klikk 1.0 nevű interaktív kiállítás, amely a digitális kultúrát mutatta be egy virtuális játék kíséretében. A Klikk 1.0 kiállítás tavaly nagyon sikeres volt: szeptember és december között 90 ezren látogatták meg - mondta Niedermüller Anna, a Jövő Háza oktatási vezetője az MTI-nek.

A Klikk 2.0 felépítésében nem változott: a látogatók idén is különálló egységekben oldhatják meg a számítógépes feladatokat. Ami más az a tematika, ugyanis idén számítógépes játékokat, kép-, hang-, animációkészítő szoftvereket próbálhatnak ki az érdeklődők. Készíthetnek például saját zenét, mozgatható animációs figurát, vagy saját honlapot.

A kiállítást idén is virtuális játék kíséri, amelyben regisztráció után lehet részt venni. Regisztrálni a kiállítás helyszínén, vagy honlapján (www.klikk.millenaris.hu) lehet. Az e-mail cím és a név megadásával a pénztárban az első látogatás után kedvezményes belépő váltható, amelynek mértéke a negyedik látogatás után 60 százalék, az ötödik után pedig ingyenes, így érdemes minél többször személyesen ellátogatni a digitális játszótérre.

A játék célja egy vaktérkép megfejtése, amely 75 darab sejtnek nevezett hatszögből áll. A feladat: végigjárni a sejteket, játszani a Jövő Házában található játékokkal, készíteni saját multimédiás anyagokat és válaszolni az összeállított kérdésekre. Fontos, hogy egyedül senki nem nyerhet, ezért a kiállítás honlapján társakat kell gyűjteni. Az győz, aki hat társával együtt megfejti a teljes térképet és a legtöbb pontot gyűjti.

A szórakozás mellett nagyon sok hasznos tudást is szerez a látogató, megismerkedik a játékok felépítésével és elsajátítja a legmodernebb grafikai, zenei szoftverek használatát. Niedermüller Anna elmondta: már szervezik a Klikk 3.0 kiállítást, amelyről egyelőre csak annyit árult el, hogy május 9-én nyílik és a tudomány témaköré épül.