Vágólapra másolva!
Jeremy Wariner, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai és világbajnoka biztos benne, hogy a pekingi nyári játékok megnyerése mellett a világcsúcsot is megdönti ebben az évben.

A 24 éves sprinter Pekingben adott interjúja során elmélkedett a honfitársa, Michael Johnson által 1999 óta tartott 43.18 mp-es rekordról.

"Természetesen a legfontosabb, hogy az ötkarikás játékokon megvédjem a címemet, de nagyon bízom a világcsúcsban is. Őszintén szólva biztos vagyok benne, hogy meglesz, legkésőbb Pekingben" - nyilatkozta magabiztosan Wariner.

Az athéni játékokon, majd az azóta rendezett két világbajnokságon egyaránt egyéniben és 4x400 méteren is győztes vágtázó külön kiemelte, hogy Johnsonnal nagyon jó viszonyt ápol, sőt, az 1990-es évek legendás sprintere - aki 200 m-en is csúcstartó - sokat segít neki: "Tudja, hogy képes vagyok jobbat futni a 43.18 mp-es eredménynél. Sokat beszélünk erről, ő kiválóan észreveszi a hibákat a futásomban és mindig elmondja, mit kell kijavítanom."

Wariner most sem volt hajlandó részleteket elárulni arról, a múlt héten miért szakította meg kapcsolatát Clyde Harttal, a középiskola óta vele dolgozó edzőjével. "Ez csak a mi kettőnk dolga. A legfontosabb azonban, nagyon örülök annak, hogy Michael Ford segíti mostantól a tréningjeimet" - zárta rövidre a témát az amerikai sztár, aki idén először a jövő héten versenyez Ausztráliában.