Torkos telt ház ezer helyen

Vágólapra másolva!
Vidéken esetleg találni olyan éttermet, ahol adnak holnap félárú kedvezményt, és nem lesz telt ház. Próbálkozni ott könnyebb, ahol csak a menü féláras - írja a Népszabadság. 
Vágólapra másolva!

Az első Torkos Csütörtökön 500, tavaly csaknem 700, idén már ezernél is több helyen várják a torkoskodókat. Egy percig sem aggódtak, hogy a vendégek száma nem emelkedik hasonló tempóban, mert annyival nagyobb az esemény körüli hírverés is, amennyivel a kínálat nőtt.

A vendéglátó helyek csütörtöki forgalmával kapcsolatban többé-kevésbé igazolódtak a várakozások: a nagyobb és ismertebb éttermekben két nappal az esemény előtt már szinte sehol sem tudtak asztalrendelést elfogadni. Pedig, mint kiderült, a leleményesebb házigazdák megkétszerezték a kiszolgálható vendégek számát úgy, hogy kétszer szervírozzák a vacsorát: egy korábbi és egy későbbi időpontban.

Annak, aki csak ma próbál helyet kapni a holnapi féláras ebédre vagy vacsorára, érdemes a kevésbé ismertek mellett a nem nagyvárosi vendéglőkben próbálkoznia. Általában könnyebb asztalhoz jutni azokban a vendéglőkben is, amelyek nem az étlap teljes választékát kínálják fél áron, hanem csak azt a speciális menüt, amelyet erre a napra állítottak össze.

- Ez nem a mi akciónk, hanem a vendéglősöké, és ha közülük egyesek nem értik, hogy menüvel aligha nyernek meg maguknak annyi vendéget, mint széles választékkal és másutt nem kapható különlegességekkel, mi nem teszünk ellenük - válaszolja a koordinátor szerepét betöltő Magyar Turizmus Zrt. egyik illetékese a kérdésre: miért fogadják be a csak menüt kínálókat? Egyébként már az első, a 2006-os akció során is voltak vendéglősök, akik csak a menüt kínálták engedménnyel, azóta mindössze annyi változott, hogy erről most már tájékoztatják a fogyasztókat. Az akcióban részt vevő éttermek listáján jelzik, hogy csak a menü fogyasztható fél áron, vagy minden, amit az étlap kínál - olvasható a Népszabadságban.