Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes nem volt teljesen elégedett az olasz Tathiana Garbin elleni második fordulós teljesítményével, igaz, így is bejutott a legjobb nyolc közé a 600 ezer dollár összdíjazású, párizsi női tenisztornán.

A hetedik helyen kiemelt magyar kiválóság három szettben, 6:3, 4:6, 6:2-re verte a világranglista 39. helyén álló riválisát a szerda esti, 23:30 óráig tartó meccsen.

"Igazság szerint a koncentrációmmal voltak problémák, nagyon hullámzóan teniszeztem. Az első szettben minden rendben volt, a másodikban azonban lankadt a figyelmem, Tathiana pedig jobban játszott akkor, mint korábban" - mondta a mérkőzés után a viadal honlapjának Szávay. "Mindent egybevetve, játszottam már sokkal jobban is."

A világranglistán 20. Szávay legközelebb csak pénteken lép pályára a negyeddöntőben, a Katarina Srebotnik-Daniela Hantuchova párharc győztesével.

"Jól jön nekem az extraszünnap. Csütörtökön megpróbálom kipihenni magam és tökéletesen felkészülni a negyeddöntőre. Talán ütögetek is majd egy kicsit" - vázolta terveit a fiatal játékos.