Bezár a Vista internetes upgrade-je

Vágólapra másolva!
Február végétől Windows Vista alapverzióiról már csak postán küldött telepítő segítségével lehet komolyabb változatra frissíteni, a Microsoft ugyanis ezentúl nem küldi el online az extra funkciók aktiválásához szükséges sorozatszámot az ügyfeleknek.
Vágólapra másolva!

A Windows Anytime Upgrade nevű szolgáltatás arra nyújt lehetőséget, hogy például egy eredetileg egy Basic kiadású Vistát vásárló felhasználó utólag is felbővíthesse rendszerének képességeit például az új grafikus felületet, vagy a médiacenter funkciót is tartalmazó Premium-ra, esetleg az összes legteljesebb verzióra, az Ultimate-re.

Mint azt már a Windows Vista első kipróbálásakor is megjegyeztük, ez nem túl gazdaságos, az utólagos upgrade-ért ugyanis jelentős felárat számít fel a Microsoft, cserébe viszont aránylag egyszerűen kivitelezhető, még letölteni sem kell semmit a Vista okosításához, hiszen minden funkció eleve megtalálható a telepítőlemezen a kiadástól függetlenül.

Február 20-áig az utólagosan komolyabb Vistára frissítő felhasználók számára online juttatják el az extrákat megnyitó termékkulcsot. A Microsoft honlapján álló információk alapján azonban az internetes lehetőség hónap végével megszűnik, a komolyabb verzióra vágyó felhasználók egy Windows Anytime Upgrade kit nevű csomag megvásárlásával frissíthetik rendszereiket a jövőben. Ezt áruházakban, illetve postán fogja árusítani a társaság, a korábbival azonos áron.

A szoftvercég közlése szerint a változtatásra az ügyfelek visszajelzései nyomán került sor: a csomag egy Windows Vista telepítő-DVD-t is tartalmaz, így akkor is lehetséges az upgrade-elés, ha az eredeti telepítőlemez elveszett. A Microsoftnál érdeklődésünkre elmondták, a legtöbb vásárlójuk eleve azt a Vista-kiadást választja, amelyet később is használni szeretne, az Anytime Upgrade hazánkban nem túl népszerű.