Netre szivárgott a Vista javítócsomagja

Vágólapra másolva!
Bár a Microsoft hivatalos bejelentése szerint csak márciustól lesz elérhető, egy sor torrentoldalon megjelent a Windows Vista Service Pack 1 (SP1) telepítője.
Vágólapra másolva!
Márciustól lehet frissíteni a Vistákathttp://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20080204-elkeszult-de-csak-marciusban-jon-a-windows-vista-service-pack.htmlEgyéves a Vista: vegyes fogadtatáshttp://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20080205-egyeves-a-windows-vista-eddig-vegyes-a-fogadtatas.html

A szoftveróriás a hét elején jelentette be, hogy elkészült legújabb operációs rendszerének első javítócsomagjával, az RTM, azonban azt csak március közepétől érhetik majd el a felhasználók a Windows Update termékfrissítő szolgáltatáson keresztül.

A napokban azonban már egy sor hazai és külföldi torrentszájton felbukkant a Service Pack 1 434 megabájtos telepítője. Úgy tűnik, a telepítőcsomag meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a bittorrentes letöltők közt, így elég gyors sebességgel lehet letölteni azt. Ugyancsak terjed a warezoldalakon a Windows Vista egy olyan kalózkópiája, amelynek telepítőbe már az SP1-et is integrálták - ez utóbbi a nem eredeti példányok használói számára lehet fontos, egy hamis Vistára ugyanis nem lehet telepíteni a javítócsomagot - legalábbis egyszerűen, trükközés nélkül.

Ugyanakkor a mezei felhasználóknak nem feltétlenül éri meg ezeket letöltenie és telepítenie, az Internetnews.com beszámolója szerint ugyanis a Microsoft bizonyos illesztőprogramokkal kapcsolatban észlelt problémák jelenleg is tartó orvoslása miatt halasztotta március közepére a megjelenést. A magyar nyelvű Vistához eleve nem készült még el a javítócsomag, ennek hivatalos premierje áprilisban várható. Érdemes továbbá azért is megvárni a hivatalos SP1-et, mert a fájlcserélő hálózatokon a Service Packnek álcázott kártevők is előfordulnak - számolt be a Vírus Híradó.