Vágólapra másolva!
A Domino-Honvéd négygólos győzelmet aratott az Ethnikosz Pireusz otthonában a férfivízilabda Euroliga C csoportjának 5. fordulójában, s athéni sikerével feljött a Vasas mögé a második helyre a kvartettben.

Euroliga, főtábla, C csoport, 5. forduló:
Ethnikosz Pireusz (görög) - Domino-Honvéd 8-12 (2-3, 2-3, 2-3, 2-3)
a magyar góldobók: Molnár, Szivós 3-3, Vindisch, Bárány 2-2, Hárai, Kiss G. 1-1

Jól kezdett a pireuszi gárda otthonában Kovács István gárdája, amely az elején két ízben is két góllal meglépett (0-2, 1-3). A második negyedben, 4-4-nél ugyanakkor utolérte a hazai gárda a vendégeket, de Molnár Tamásékat nem zilálta szét a görög felzárkózás, a nagyszünetre ismét meglett a kéttalálatnyi különbség (4-6).

A folytatásban előbb három- (4-7), majd négygólosra (5-9) hízott a Honvéd-előny, ám nem nyugodhattak meg a magyarok, mert előbb szépítettek a hazaiak, majd a befejező nyolc percben kétszer is a vendégek kapujában landolt a labda (8-9). Az izgalmas hajrában aztán érvényesült a tudáskülönbség, s végül 12-8-ra győzedelmeskedett a Kovács-legénység.

Az athéni siker - s a Vasas szombati diadala - nyomán a kvartettben a két magyar gárda állt az élre, a Vasas jobb gólkülönbségével vezet a szintén 10 pontos Honvéd előtt.

A csoportgyőzelemre, ekként a nyolc közé jutásra mégis a horvát Jugnak van a legjobb esélye, hiszen a dubrovniki alakulat a zárófordulóban odahaza fogadhatja a pont nélküli görögöket, míg március 15-én afféle pólós testvérharc, a Kőér utcában játszandó Honvéd-Vasas összecsapás dönt a még továbbjutást érő második hely gazdájáról. Vagyis az egyik magyar csapat nagy valószínűséggel búcsúzik az Euroligától...

szombaton játszották:
TEVA-VasasPlaket - Jug Dubrovnik (horvát) 11-8 (3-2, 4-1, 2-2, 2-3)

A C csoport állása az utolsó, 6. forduló előtt:
1. TEVA-VasasPlaket 10 pont (49-40)
2. Domino-Honvéd 10 (45-40)
3. Jug Duvrovnik 9
4. Ethnikosz Pireusz 0

A magyar nőivízilabda-válogatott veretlenül, jobb gólkülönbségének köszönhetően végzett az élen a Vodafone-kupáért kiírt dunaújvárosi, ötcsapatos nemzetközi tornán, miután a zárónapon döntetlent játszott a spanyolokkal.

eredmény:
Magyarország - Spanyolország 6-6 (2-1, 0-3, 3-0, 1-2)
a magyar góldobók:
Pelle 2, Kisteleki D., Drávucz, Valkay Á., Primász

A vasárnapi összecsapásig egyformán százszázalékos két csapat csatája hektikus küzdelmet hozott, amelyben hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, a győzelmet azonban se a hazai, se az ibériai gárda nem tudta kicsikarni.

A magyar csapat kezdett jobban, a 2-0-ból azonban 2-4 lett a félidőre. A harmadik negyedben megint Stieber Mercedesék brillíroztak, hogy a befejező nyolc percben újfent a spanyoloknál legyen az előny (5-6). A pontmentő gólt Pelle Anikó lőtte, s a 6-6 a magyaroknak kedvezett, akik így - jobb gólkülönbséggel - megnyerték a Vodafone-kupát.

Godova Gábor csapata annak tudatában utazhat a február 17. és 24. között esedékes, olaszországi olimpiai selejtezőre, hogy a hazai felkészülési tornán az Imperiában vele azonos csoportban szereplő riválisai közül a kanadai gárdát legyőzte, a spanyollal pedig "ikszelt".

A másik vasárnapi összecsapáson:
Kanada - Németország 11-4 (3-1, 3-1, 3-1, 2-1)

A Vodafone-kupa végeredménye (a LEN-nek, az európai szövetségnek a győzelmet három ponttal jutalmazó számítása szerint):
1. Magyarország 10 pont (42-27)
2. Spanyolország 10 (39-31)
3. Görögország 6
4. Kanada 3
5. Németország 0

A torna legjobbjának a Dunaújvárosban 350. válogatottságát ünneplő magyar csapatkapitányt, Stieber Mercedest választották meg.

Kanadát is biztosan verték Stieberékhttp://www.origo.hu/sport/vizilabda/20080209-horvat-sztarcsapatot-vert-a-vasas-a-polos-euroligaban.html?pIdx=2