Vágólapra másolva!
Beállította a klubrekordot a Dallas, amely sorozatban hetedszer nyert az NHL-ben, a texasiak legutóbb a Phoenix ellen fordítottak, és arattak 2-1-es győzelmet.

Pedig a vendégek kezdték jobban a meccset, egy levágódó lövés után Joel Perrault Niko Kapanen elé tolta a korongot, aki közelről a hálóba emelt. Sokáig úgy tűnt, hogy az idénybeli első dallasi rendevúhoz hasonlóan a Stars ezúttal sem tud gólt ütni a Phoenixnek, Ilja Brizsgalov mindent védett, az első két harmadban összesen 29 lövést hárított (végül 42-nél állt meg).

Az utolsó felvonásban aztán megtört a jég, Steve Ott bombája a kapus vállát érintve vágódott a hálóba, ezzel egyenlített a Stars. Az 57. percben pedig már a hazaiak vezettek, Mike Modano bravúrosan tartotta benn a korongot a Phoenix harmadában kettős emberelőnyben, majd Jere Lehtinennel passzolgatott, mielőtt kapásból a kapuba tüzelt.

Modanónak ez volt idénybeli 16. gólja, pályafutása során 523 találatnál jár, amivel megerősítette vezető helyét a legeredményesebb amerikai játékosok listáján. A Coyotesnek ez volt sorozatban a negyedik veresége, Wayne Gretzky csapata egyelőre négy pontra van a rájátszást érő nyolcadik helytől a Nyugati főcsoportban, úgyhogy még semmi sincs veszve az arizonaiak számára.

A Keleti főcsoportot vezető Ottawa közben erősítget, a Senators megszerezte az egyaránt Stanley-kupa-győztes Cory Stillmannt és Mike Commodore-t. A tavaly döntős kanadai alakulat 34, illetve 28 éves szerzeménye 2006-ban a Carolina Hurricanes színeiben lett NHL-bajnok.

"Ez a két igazolás azt hivatott jelezni, hogy idén mi akarjuk elhódítani a Stanley-kupát" - közölte Bryan Murray, a Keleti főcsoportot vezető klub főigazgatója, aki Joe Corvót és Patrick Eavest adta cserébe a Carolinának.

eredmény:
Dallas Stars - Phoenix Coyotes 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)
gól:
Ott (51:45), Modano (56:48, kettős emberelőny), illetve N. Kapanen (6:59, ee.)