Vágólapra másolva!
A horvát Vecernji List napilap értesülései szerint könnyen megtörténhet, hogy Ivano Balic a világ egyik legjobb kézilabdázója nemsokára a HC Croatia Osiguranje-Zagreb csapatában folytatja pályafutását.

A mese nem új, már két éve beszélnek erről a horvát fővárosban, s a napokban a spanyol újságírók "melegítették" fel a témát, azt állítván, hogy a zágrábi bajnokcsapat összegyűjtötte azt a 800 ezer eurót, amennyi kártérítést kell fizetnie annak az egyesületnek, amely szeretné megvásárolni a spanyol Portland San Antonio, valamint a horvát válogatott irányítóját, akinek 2010-ig szóló szerződése van a hispán klubnál.

Egyes spanyol újságírók azt mondták, hogy e hír közlése, csak pszichikai hadviselés volt a Croatia-Portland (29-23), Bajnokok Ligája középdöntős csoport első mérkőzése előtt, míg mások azt állították, hogy a pamplonai klub vezetőit megijesztette a Balic távozásáról szóló írás, s azonnal új, 2012-ig szóló szerződést ajánlottak neki, még jobb feltételekkel, mint a jelenleg érvényben lévő kontraktus tartalmaz.

Az, hogy Balic mennyit kap, üzleti titok, ám a kézilabda világában járatos menedzserek úgy tudják, hogy az évi fizetése 300-350 ezer euró között mozog.

"Igaz, hogy szeretnénk leigazolni Balicot, de az már nem felel meg a valóságnak, hogy megvan a kártérítésre szánt 800 ezer euró. Egyedül ez nem is fog sikerülni, valakinek segíteni kell ilyen jelentős összeg összegyűjtésében. Biztos vagyok benne, hogy a horvát sportnak, melyben van pénz a külföldi játékosok igazolására, az kellene, hogy legyen a célja, hogy a világ legjobb kézilabdázója hazatérjen. Nagyszerű lenne, ha ezt már az idén nyáron megvalósítanánk, mivel jövőre mi leszünk a férfi kézilabda-világbajnokság házigazdái, s Balicnak a zágrábi klubba történő igazolása a siker kulcsa lehetne egy olyan ütőképes csapat létrehozásán, amely a Bajnokok Ligájában főszerepet játszana" - nyilatkozta a Vajdasagma.info oldalnak Zoran Gobac, a Croatia menedzsere, aki mindent megtesz, hogy minél ütőképesebb együttes legyen a zágrábi csapatból.

A múlt nyáron a klubba visszatért Mirza Dzomba, Igor Vori, Denis Spoljaric, a macedón Kiril Lazarov, aki 2000 és 2002 között játszott Zágrábban, az előző idény elején pedig Vlado Sola, Domagoj Duvnjak, Ljubo Vukic és Damir Bicanic igazolt a zágrábi együttesbe.

A vasárnapi Croatia-Portland mérkőzés után arra az újságírói kérdésre, hogy visszatér-e Zágrábba, Balic sunyi mosoly kíséretében csak ennyit mondott: "Majd meglátjuk..."