Oscar-díjas rendezővel dolgozik a Bon Jovi

Vágólapra másolva!
A Bon Jovi zenekar Barbara Kopple Oscar-díjas rendezőt kérte fel negyedévszázados jubileumuk kapcsán egy dokumentumfilm rendezésére. Kopple a Harlan County, USA című alkotással 1976-ban nyerte el az amerikai filmakadémia elismerését, de könnyűzenei előadókkal is dolgozott már együtt. 2006-ban például a Dixie Chicks-nek készített hasonló dokumentumfilmet.
Vágólapra másolva!

A Bon Jovi idén ünnepli megalakulásának 25 éves évfordulóját, s e jeles jubileum kapcsán merülhetett fel a New Jersey-i rockerekben, hogy egyfajta pályaösszegző dokumentumfilmet állítsanak össze. Hogy a legjobb szakemberek egyikére bízzák a kisfilm sorsát, egy Oscar-díjas rendezőt, Barbara Kopple-t kérték fel a rendezői munkálatokra.

"Mostanság vált nyilvánvalóvá számunkra, hogy az évek során csak nagyon kevés képi anyagot rögzítettünk. Zeneileg persze szinte mindent, egy pár éve például piacra is dobtunk egy díszdobozt - 2004-ben 100,000,000 Bon Jovi Fans Can't Be Wrong címmel- , viszont ha a többi banda kiadványait nézzük, elég csak a U2-ra, Tom Petty-re vagy az Aerosmith-re gondolni, ők képileg is mindent megörökítettek, szinte mindenhova kamera kísérte őket. Nálunk ez sokszor elfelejtődött." - nyilatkozta pár napja a csapat gitárosa, Richie Sambora.

"Kopple feladata most az lesz, hogy a sikertörténetünket és az azt körülvevő anomáliákat, a csúcspontokat és a hullámvölgyeket is jól megfilmesítse." - fűzte hozzá Richie.

Barbara Kopple a Harlan County, USA című filmmel írta be nevét az amerikai filmtörténetbe, miután e rövidfilmes alkotása 1976-ban elnyerte az Oscar-díjat. Zenészekkel is dolgozott már együtt, 2006-ban a Dixie Chicks lányainak készített egy dokumentumanyagot, Shut Up & Sing címmel.

A Bon Jovi dokumentumfilmben a tervek szerint a régi, archív felvételek mellett sok új filmrészlet is feltűnik majd, interjúk, fellépések és sok más érdekesség. A kisfilm jelenleg még nem rendelkezik munkacímmel sem, de Sambora szerint nincs is okuk rohanni vele. "Még csak most próbáljuk összerakni az egészet. Még minden nagyon kezdetleges állapotban van." - mondta a gitáros-zeneszerző.

A banda mindeközben már gőzerővel készül a napokban útnak induló turnéjára. Február 18-án a Nebraska-i Omaha városában startol el az idei koncertturné, ahol főleg a Lost Highway anyagát és természetesen sok jól ismert Bon Jovi-slágert hallhatnak a rajongók. "Látványos háttér, és óriási színpadkép lesz!" - lelkendezett David Bryan zongorista. Februártól május első napjáig az észak-amerikai kontinensen lépnek fel, eztán május 22-től Európában folytatódik a Bon Jovi turné.