Vágólapra másolva!
Raúl és Iker Casillas megállapodott a Real Madrid labdarúgócsapatával szerződésük meghosszabbításáról, amely tulajdonképpen mindkettőjüknek garantálja, hogy a királyi gárdától vonuljanak vissza.

Ramón Calderón, a klub elnöke arról számolt be, hogy a kiváló csatár 2010-ben lejáró kontraktusát egy évvel megtoldották, de ezt követően is automatikusan meghosszabbodik egy évvel, amennyiben Raúl legalább 30 meccsen pályára lép az adott idényben.

A kapusnak 2017 nyaráig szól az új megállapodása, míg az eredeti 2011 nyarán járt volna le. Casillas szerződésébe szintén bekerült az a kitétel, hogy 2017 után is automatikusan az együttes tagja marad, ha az adott szezonban legalább 30-szor magára öltötte a klub mezét.

"Valentin-napon a két játékos és az egyesület kinyilvánította, hogy kölcsönösen szeretik egymást, ezáltal pedig egy életre összefonódik a pályafutásuk a klubbal" - mondta Calderón a Marca című napilapnak. Az elnök a szerződések anyagi részleteit nem árulta el, csak megjegyezte: a játékosok kevesebbet kapnak, mint amennyit megérdemelnének.

Forrás: EPA

A 30 éves Raúl három Bajnokok Ligáját és öt bajnoki címet nyert a csapattal, amióta 1994-ben bemutatkozott a Real Madridban. Emellett ő vezeti a spanyol válogatott örökös góllövőlistáját, 102 mérkőzésen 44-szer volt eredményes, ugyanakkor 2006 októbere óta nem kapott meghívót.

A 26 esztendős Casillas 1999-ben debütált a királyi gárdában, kétszer nyert BL-t és háromszor bajnokságot. Jelenleg ő a spanyol nemzeti együttes első számú kapusa.